Už se skoro zdálo, že se podpora loňské budovatelské strategie Jurassic World Evolution 2 potichu chýlí ke konci. Jenže teď přišlo odhalení nového placeného rozšíření Dominion Malta Expansion. Jedná se o v pořadí už druhý přídavek vycházející z letošního filmu Jurský svět: Nadvláda, který zjevně volně naváže na zhruba půl roku staré rozšíření Biosyn Dominion Expansion.

Jurassic World Evolution 2: Dominion Malta Expansion vás vyjde na 19,99 eur. Za tuto cenu dostanete například novou singleplayerovou kampaň. „Příběh se odehrává ještě před hlavními událostmi z filmu Jurský svět: Nadvláda a vaším úkolem je pomoci s přípravou nového areálu na Maltě. Pracujte po boku Cabota Finche a předních postav z filmu, jako je Kayla Wattsová (namluvená DeWandou Wise), Soyona Santosová (namluvená Dichen Lachmanovou), Barry Sembène (namluvený Omarem Syem) a Lewis Dodgson (namluvený Campbell Scottem), a společně spusťte park ve třech středomořských oblastech.

„Postavte nejdůležitější budovy a obchodujte na dinosauří burze, kde můžete získat pro sebe další druhy, vejce či dokonce genomy. Spolupracujte s podzemím i státními úřady a rozvíjejte s nimi spolupráci prostřednictvím různých akcí, které vám umožní získat další výhody, jako jsou vylepšení líhně, lokality a další,“ dočteme se na Steamu.

Expanze nabídne také nové budovy, dekorace a mapy, které bude po absolvování kampaně možné využívat v režimu Sandbox. Samozřejmostí jsou pak zcela nové druhy dinosaurů, mezi něž patří drobný masožravec moros intrepidus, opeřený všežravec oviraptor, podsaditý býložravec lystrosaurus a hlavně dlouho očekávaný atrociraptor, jakýsi bratranec velociraptorů. Atrociraptor přitom dorazí do hry spolu s ikonickými skiny Ghost, Red, Tiger a Panthera a zvláštních skinů vycházejících z časového zasazení filmové předlohy se dočkají také ostatní nováčci.

Aby toho nebylo málo, Dominion Malta Expansion přidá do Jurassic World Evolution 2 také nové, současné varianty iguanodona, allosaura a dimorphodona, stejně jako zjizvený skin pro carnotaura. Počítat máme i s nemalým množstvím zbarvení těla a vzorů určených pro různé druhy.

Jurassic World Evolution 2: Dominion Malta Expansion vyjde 8. prosince/decembra 2022 a jako už tradičně dorazí ve stejný den další bezplatná aktualizace. Update 5 zahrnuje nové mechaniky v Challenge režimu a obohacení tohoto herního módu o mapy z kampaně základní hry, propracovanější chování drobných dinosaurů nebo různé změny v uživatelském rozhraní.