Řada budovatelských strategií, v nichž má hráč na starosti výstavbu zábavních parků s živými tvory, se v minulosti dočkala placeného rozšíření zaměřeného na život pod vodní hladinou. Stačí si vzpomenout na první dva díly kultovní série Zoo Tycoon. Nyní studio Frontier Developments pokračuje v této zajímavé tradici zásluhou hry Jurassic World Evolution 2. Tu už brzy rozšíří nový placený balíček s názvem Prehistoric Marine Species Pack.

Mořští tvorové a s nimi spojené budovy a laguny jsou samozřejmě součástí Jurassic World Evolution 2 už od dob vydání základní hry, k němuž došlo před necelými dvěma lety. Prehistoric Marine Species Pack však přidá další čtyři mořské druhy, které jsou na produktové stránce DLC na Steamu popsány následovně:

  • Archelon, jehož jméno znamená „želví vládce“, je největší želvou, jaká kdy existovala na tomto světě. Tento mořský plaz měl obří ploutve, díky kterým byl rychlý plavec, stejně jako zahnutý zobák pro konzumaci ryb. Jeho impozantní velikost a kožovitý krunýř mu umožnily přežívat na mělčinách v době pozdní křídy.
  • Nothosaurus je hbitý predátor s dlouhou, plochou lebkou a hrozivými špičatými zuby. Tento výjimečný dravec inspirovaný oblíbeným pořadem z dílny Universal Pictures, Amblin Entertainment, DreamWorks Animation a Netflixu - Jurský svět: Křídový kemp - se procházel po březích v době pozdního triasu a pomocí svého ocasu a pavučinových nohou se mohl pohybovat vodou jako současní lachtani.
  • Dunkleosteus byla mocná obrněná ryba lovící v otevřených vodách pozdního devonu. Tento nenasytný dravec s ostrými zuby a masivní čelistí, kterou uměl otevírat a zavírat s nesmírnou silou, byl jednou z nejděsivějších ryb své doby.
  • Shonisaurus byl obří a zakulacené konstituce, která z něj činila ladného obra v době pozdního triasu. Bez ohledu na svoji velikost byl tento velký ichthyosaur obratným lovcem v hloubkách oceánů. Pouze s dlouhým, hubeným čenichem se shonisaurus musel při odrážení dravců spoléhat především na svoji velikost.

Zajímavé je, že přídavek obohatí Jurassic World Evolution 2 i o další budovu pro návštěvníky. Konkrétně se jedná o platformu s prostým názvem Lagoon Platform, která má poskytnout skvělý výhled na mořské tvory v jejich přirozeném prostředí. O tom, jestli bude mít tato novinka větší smysl, se budeme moci přesvědčit už 10. srpna/augusta 2023. Jako obvykle vyjde ve stejný den také nová, v pořadí sedmá bezplatná aktualizace základní hry, která přinese různá vylepšení a opravy chyb.

Free Update 7 nabídne třeba možnost navrhnout a sdílet vlastní výzvy, a to v rámci nového režimu Custom Challenge Mode. V návaznosti na DLC Prehistoric Marine Species Pack pak tvůrci lákají také na Lagoon Viewing Dome, který lze umístit na dno laguny, aby se měli návštěvníci kde kochat. Zatím ale není zcela jasné, jestli náhodou není Lagoon Platform a Lagoon Viewing Dome jedna a ta samá budova. Je možné, že produktová stránka DLC jednoduše láká na budovu, která do hry dorazí jako bezplatná součást chystané aktualizace.

Pokud máte navíc obzvlášť rádi určité skiny, typy zbarevní nebo samotné dinosaury a další prehistorické ještěry, můžete je nově označit jako oblíbené. Díky tomu se vám s nimi bude lépe pracovat. Aby toho nebylo málo, tvůrci chystají také volby nepřátelského chování volně se pohybujících dinosaurů vůči návštěvníkům a další možnosti Sandbox módu. Mezi ně patří zpřístupnění všech map bez nutnosti splnění příslušných podmínek pro jejich odemčení v ostatních režimech hry nebo pouze kosmetické poškození budov. Příznivci filmu Ztracený svět: Jurský park se pak mohou těšit na možnost kamkoliv v Sandboxu umístit ikonický amfiteátr.