Další veterán opouští Blizzard Entertainment. Po 19 letech ve společnosti se nečekaně loučí Jeff Kaplan a fanoušci se ptají, co teď bude s druhým dílem Overwatch.

Kaplan byl hlavním designérem a režisérem prvního dílu Overwatch a vedoucím vývoje chystaného druhého dílu. Na jeho místo nastoupí Aaron Keller. Ten dosud působil jako zástupce Kaplana u Overwatch 2 a oba se znají z vývoje World of Warcraft. Z toho důvodu se nemá odchod Kaplana na vývoji Overwatch 2 negativně podepsat.

„Bylo pro mě skutečnou ctí, že jsem mohl vytvářet světy a hrdiny pro takové úžasné publikum,“ píše Jeff Kaplan v dopise svým fanouškům. „Rád bych vyjádřil hluboké uznání všem v Blizzardu, kteří podporovali naše hry, naše týmy a naše hráče. Zvláštní poděkování míří skvělým vývojářům, kteří mě na této cestě doprovázeli,“ dodává.

„Jeff byl skvělým vůdcem, mentorem a přítelem a ví, jak moc nám bude chybět. Měl jsem štěstí, že jsem po mnoho let pracoval po jeho boku a zbytku týmu Overwatch při vytváření něčeho, co i nadále inspiruje lidi po celém světě. Je mi ctít převzít pochodeň,“ uvedl Keller.

Kaplan se k Blizzardu připojil v roce 2002. Začal pracovat jako designér na Warcraft III: Reign of Chaos. Poté ve stejné pozici na World of Warcraft, kde dokonce vedl i vývoj. Jako designér měl prsty i v expanzích The Burning Crusade a Wrath of the Lich King. V roce 2013 se neúspěšně snažil o novou značku jménem Titan. Nakonec mu ale z pozice hlavního designéra a režiséra vyšel Overwatch - více než 50 milionů hráčů a řada ocenění za Hru roku.

V současné době nevíme, co Jeff Kaplan bude dělat. S ohledem na jeho věk (48 let) nepředpokládáme, že by vývoj her pověsil na hřebík.