Nedostatek oficiálních informací o projektu 007 od dánského studia IO Interactive nutí fanoušky pídit se po každém sebemenším detailu. Oficiálně totiž víme pouze to, že tvůrci Hitmana získali licenci na hru s Jamesem Bondem a vytvářejí titul, jenž se nespoléhá na žádného z filmových představitelů. Zkrátka chystají vlastního, digitálního agenta 007 se zcela originálním příběhem.

Přečtěte si také: Sean Connery ve videohrách. Vzpomínka na hru 007 From Russia With Love

Na webových stránkách IO Interactive byla nově zveřejněna řada pracovních inzerátů, které obsahují stručné informace o směřování tajemného projektu. Ty potvrzují, že James Bond toho bude mít s plešatým Agentem 47 z Hitmana hodně společného.

Vývojáři plánují sandboxovou příběhovou hru, což zní hodně podobně se stylem vyprávění příběhu v sérii Hitman. Jinými slovy můžeme očekávat rozsáhlé úrovně, v nichž budeme plnit nejrůznější úkoly. Očekává se důraz na kradmý pohyb a zajímavě zní špičková umělá inteligence. Protivníci by měli být chytřejší, ostražitější a nebezpeční.

Co se příběhové stránky týče, mluví se o zcela originálním příběhu Jamese Bonda. Konkrétně se máme těšit na cestu k tomu, jak si vysloužil označení 007.

Project 007 není jediným titulem ve vývoji v dánském studiu IO Interactive. Kromě něho vzniká ještě Project Dragon. Server Windows Central před časem tvrdil, že jde o exkluzivitu pro platformy Microsoftu. Britský Eurogamer k tomu přidal fantasy prvky ve světě inspirovaném středověkem a draky.