Metro Exodus pro Xbox Series S|X a PlayStation 5 bude vylepšeno v polovině příštího měsíce, oznámilo dnes studio 4A Games a ukázalo nový trailer s možnostmi, kterých hra na next-genu dosáhne. Podívat se na něj můžete úplně nahoře.

Bezplatná aktualizace pro majitele PS4 a Xbox One verzí bude dostupná od 18. 6. letošního roku. Ve stejný den se začnou prodávat next-gen verze v obchodech v kompletní edici - obsahuje hlavní hru i všechna rozšíření v jednom balení.

Vývojáři využili výkon nové generace konzolí. Lákají na rozlišení 4K na Xboxu Series X a PlayStationu 5, zatímco na Xboxu Series S bude rozlišení 1080p. Na všech třech platformách post-apokalyptické dobrodružství poběží při 60 snímcích za sekundu.

Těšit se můžete také na lepší grafiku a efekty pomocí ray-tracingu, konkrétně na Ray Traced Global Illumination (RTGI) a Ray Traced Emissive technologie.

Přečtěte si také: 4A Games slaví 10 let se sérií Metro a odhalují jejich plány do budoucna

Na Xboxu Series S|X a PlayStationu 5 bude dále možné měnit zorné pole a funkce specifické pro jednotlivé platformy. To znamená prostorový zvuk a vylepšení latence ovladače na Xboxu a podpora haptických funkcí ovladače DualSense na PS5.

Tvůrci nezapomněli na využití potenciálu SSD disků. Přítomnost rychlých SSD disků v konzolích významně zkrátí dobu načtení hry, a to i přes použití textur v rozlišení 4K.

Pokud hrajete na PC, informace o vylepšení Metra Exodus pro tuto platformu naleznete v našem předešlém článku. Update pro PC vychází dnes.

Metro Exodus původně vyšlo 15. 2. 2019 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One.