Ani na letošní akci Xbox Games Showcase nedošlo na odhalení nového Wolfensteina, příznivci tvorby švédského studia MachineGames ale mohou stále vyhlížet akční adventuru Indiana Jones and the Great Circle, v níž se nejslavnější filmový archeolog vydá na další dobrodružství, tentokrát zasazené do období mezi filmy Dobyvatelé ztracené archy a Indiana Jones a poslední křížová výprava. Zásluhou nového traileru máme přitom nyní lepší představu o tom, co to dobrodružství, jež se odehrává primárně v pohledu z první osoby, nabídne.

Trailer zprvu nabízí sestřih už viděných prvků, který ukazuje, kam se při hraní podíváme a po čem vlastně prahne nový hlavní padouch Emmerich Voss i ústřední duo ve složení Indiana Jones a novinářka Gina. Značný prostor však zabírá ukázka dobrodružství v mrazivých Himalájích, při níž by si mohli přijít na své všichni, kteří si díky klasické akční adventuře Indiana Jones and the Infernal Machine z roku 1999 spojují Indyho se sněhem a mrazem.

Na palubě staré válečné lodi, jež se nějak dostala na vrcholek hory (což zase připomíná román Indiana Jones a biblická potopa světa o pátrání po Noemově arše), dostává prostor především nový padouch, i když není jasné, kdo to je. Titulky přímého přenosu akce Xbox Games Showcase uvádějí, že to je Voss, na oficiálním webu Bethesdy se ale objevilo dosud neznámé jméno Gantz. Každopádně je to očividně pěkný magor, ačkoliv jeho poznámky na adresu amerických kreslených filmů a amerického piva dokážou pobavit. Zjevně tedy nebude chybět typický suchý humor, jak dokazují i další ukázané interakce mezi záporákem a Indianou Jonesem.

Závěr nového videa pak naznačuje, že nás čeká i možnost znovu zažít v herní podobě úvod Dobyvatelů ztracené archy v chrámu, v němž se Indy při pátrání po zlaté sošce střetne nejen s ikonickou koulí. V tuto chvíli ale není jasné, co přesně má toto lákadlo znamenat, tedy zda půjde o nějakou retrospektivu, bonusovou úroveň či dodatečný obsah.

Zajímavé ovšem je, že stále neznáme datum vydání. Nadále tedy platí, že Indiana Jones and the Great Circle vyjde někdy během roku 2024 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Už ode dne vydání bude také k dispozici v nabídce Game Passu. S ohledem na nedávné události, nynější stav herního průmyslu a dlouhodobě menší zájem o značku Indiana Jones napříč každým zábavním odvětvím je však stále nemalý důvod k obavám, že Microsoft nechá po vydání hry studio MachineGames zavřít.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.