Dvouminutový trailer přibližuje příběh akční adventury Immortals Fenyx Rising. Tvůrci Assassin's Creed Odyssey vdechli život mytologickému dobrodružství. Hrát budete za Fenyxe, nového okřídleného poloboha na výpravě za záchranou řeckých bohů a jejich domova před temnou kletbou. Čeká vás boj proti bájným příšerám, ovládnutí legendární síly bohů a poražení nejnebezpečnějšího titána v řecké mytologii, samotného Týfóna.

„Immortals Fenyx Rising je svěží a vtipné pojetí akčně dobrodružné hry v otevřeném světě, které přináší dynamickou akci, souboje a příběhy inspirované řeckou mytologií. Toulejte se svobodně po nádherně stylizovaném světě a používejte mimořádné schopnosti, které vám darují bohové, proti děsivým bájným monstrům. Čekají na vás zrádné zkoušky, hrdinské skutky a samotné podsvětí, které prověří vaši odvahu. Prožijte příběh z dávných věků o bozích a monstrech a staňte se legendou, kterou vám bylo souzeno být,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Jde o smyšlený příběh, stejně tak u série Assassin's Creed. Navržený je tak, aby vyplnil mezeru v historii. Podobnost s AC by neměla nikoho zaskočit, vývojáři ze studia Ubisoft Quebec pracovali na expanzích pro Assassin's Creed III a IV: Black Flag. Plus měli na starost vývoj Syndicate a Odyssey.

Hráči si mohou přizpůsobit pohlaví hrdiny, barvu pleti, vlasy, oči a hlas Fenyxe. Tvůrci využívají mezer v historii, nikdo pořádně neví, kdo vlastně Fenyx byl, což jim umožnilo dát hráčům svobodu volby.

POUŽÍVEJTE SÍLU BOHŮ: Olympští bohové vás požehnali svými dary: máte k dispozici Daidalova křídla, Achilleův meč, Odysseův luk a další vybavení, stejně jako legendární schopnosti, které vám pomohou získat výhodu v bitvě. Bojujte s bájnými příšerami, řešte starověké hádanky a prozkoumejte rozsáhlý otevřený svět.

Přečtěte si také: Immortals: Fenyx Rising - Exkluzivní preview

POSTAVTE SE BÁJNÝM NEPŘÁTELŮM: Utkejte se s legendárními protivníky, jako je Kyklop, Medúza či Minotaurus, a postavte se nakaženým hrdinům, jako je Achilles. Bojujte s nimi v rychlých vzdušných a kontaktních soubojích a kombinujte božské schopnosti a zbraně.

PROZKOUMEJTE STYLIZOVANÝ OTEVŘENÝ SVĚT: Objevte nádherně vykreslený živoucí fantasy svět. Pobíhejte, šplhejte a létejte po sedmi jedinečných regionech, z nichž každý je inspirovaný určitým bohem.

ZDOLEJTE HRDINSKÉ ZKOUŠKY: Pomocí důvtipu a speciálních dovedností vyřešte náročné hádanky a hlavolamy v pokladnicích nebo se zapojte do strategických bitev s bossy a zvyšte si sílu a vylepšete schopnosti.

VYBUDUJTE SVOU LEGENDU: Přizpůsobte si vzhled postavy a objevte nové zbroje a vybavení inspirované řeckou mytologií. Sbírejte materiály po celém světě a vyrábějte mocné předměty a vylepšujte si vybavení na výpravě za svým osudem.

Immortals Fenyx Rising vyjde 3. 12. 2020 pro PS4, Xbox One, PC, Switch a Stadia. Potvrzeny jsou také verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky. Pokud chcete ze hry vidět více, můžete se podívat na prvních 20 minut a další videa: