Dobré ráno. EA čelí hromadné žalobě kvůli loot boxům, fanoušci spekulují o zasazení dalšího Assassin’s Creed, Blizzard výrazně obohatí Hearthstone a co bude s PS4 hrami po upgradu na PS5?

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Společnost Electronic Arts čelí v Kanadě hromadné žalobě kvůli používání loot boxů. Žalobci Mark Sutherland a Shawn Moore tvrdí, že EA provozuje nelicencované hazardní hry a žalují EA jménem každého, kdo si od roku 2008 koupil loot boxy ve hrách této firmy. V soudním dokumentu najdeme zmínky o FIFA a Madden NFL, stejně jako Need for Speed, Mass Effect, Battlefield nebo Apex Legends.

- Assassin’s Creed Valhalla ve vikingském dobrodružství zavede hráče do Norska a Anglie (DLC potom do Paříže). Kam se ale podíváme příště? O zasazení dalšího dílu se vehementně spekuluje a opět padají názory, že by to mohla být Čína nebo Japonsko. Nasvědčovat tomu má koncept od umělce Johna Bigorgneho. Fanoušci už si dlouho přejí výlet do Asie, tak jim to možná Ubisoft v dalším díle splní. Brali byste takové AC?

- Studio Kojima Productions oficiálně potvrdilo vývoj nového projektu. Do tokijské kanceláře shání nové zaměstnance. V současné době nevíme, o jakou hru jde. Může to být pokračování Death Stranding, stejně tak ale něco nového. Hideo Kojima se dříve nechal slyšet, že by rád vytvořil i menší hry, případně temné horory. V inzerátech najdeme zmínky o 3D modelech pro zbraně, gadgety, vozidla a mechaniky. Dále zkušenosti s RPG systémy. To by mohlo naznačovat Death Stranding 2. Už předevčírem se Ludvig Forssell, autor soundtracku pro Death Stranding a zvukový režisér Kojima Productions, pochlubil, že nahrává hudbu pro nový projekt.

- Zůstanou vám PS4 verze her poté, co je upgradujete na PlayStation 5? Podpora Sony odpověděla a my jsme se dozvěděli, že zákazník bude mít de facto dvě verze stejné hry: pro PS4 a PS5. Kopie jsou navzájem oddělené. Podpora Sony odkazuje na minulost, například na hry Minecraft a Terraria, které byly na PS3 a PS4 podobně rozděleny. Informace se vztahují na hry zakoupené digitálně, ale stejně by měly fungovat i fyzické verze, kde ale bude nutné mít PS4 verzi na Blu-ray disku v mechanice PS5.

- Na seznam Xbox Game Pass Ultimate Cloud Gaming bylo přidáno dalších deset her, které podporují hraní bez ovladače. Nově můžete na zařízeních Android pomocí dotykové obrazovky hrát Dead Cells, Gucamelee! 2, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Hotshot Racing, Killer Instinct, New Super Lucky’s Tale, Slay The Spire, Streets of Rage 4, Tell Me Why a UnderMine.

Přečtěte si také: První fotky z připravovaného filmu Uncharted jsou venku

- Máme tu launch trailer na Asterix & Obelix XXL: Romastered. Hra vyšla na PS4, Xbox One a Switch. Jde o vylepšenou verzi, která se chlubí lepší grafikou, čtyřmi novými režimy, fotografickým módem a možností prozkoumat Galii, Egypt, Řecko, Helvetii a Řím.

- U příležitosti Halloweenu rozdává Epic Games Store dvě tematické hry: horor Layers of Fear 2 a dobrodružství Costume Quest 2. Na vyzvednutí her máte čas do 29. 10. 2020. Příště to bude Blair Witch a Ghostbusters: The Video Game Remastered.

- Studio Feral Interactive vydalo macOS verzi BioShock 2 Remastered. Hráči se mohou podívat do překrásné a tajemné podmořské metropole Rapture. Hra má přepracované textury ve vysokém rozlišení a nové modely. MacOS verze se prodává za 19,99 eur. DLC Minerva's Den za 9,99 eur.

- Včera ve For Honor odstartovala halloweenská událost Monsters of the Otherworld, která přináší Endless March, což je variace na herní režim Dominion. Standardní minioni jsou nahrazeni kostlivci. Akce končí 5. 11. Od tohoto data do 12. 11. bude v provozu Spooky Slashers, ve kterém budete bránit zóny po mapě proti příšerám.

- Bezplatná modifikace od NeoFly vylepšuje Microsoft Flight Simulator. Do hry přidává řadu nových misí a dva kariérní režimy - normální a sandbox. Mod je v současné době v betě a nabízí deset misí. Osm z nich je založeno na přepravě nákladu (normální, delikátní a expresní) a cestujících (včetně tzv. VIP). Nechybí ani úkoly vyžadující včasnou reakci na mimořádné události, kupříkladu přeprava lékařů. Zbývající dvě mise spadají do kategorie humanitárních přeprav. Když máte dostatek peněz, můžete koupit další letadla a najmout si piloty. Zajímavě zní systém Live Emergencies. Ten má vytvářet mise na základě skutečných události v blízkém okolí hráče. Mod stáhnete zde.

- Surviving the Aftermath, pokračování strategie Surviving Mars, bylo spuštěno na Steamu v rámci Early Access. Prodává se za 24,99 euro. Už loni byla hra dostupná přes Epic Games Store. Plná verze by měla dorazit na začátku příštího roku.

Přečtěte si také: Bethesda čelí obžalobě za úmyslnou sabotáž

- Dnes na PC, PlayStation 4 a Xbox One vychází fyzická edice Mortal Shell. Tohle akční RPG je už ale nějakou dobu venku digitální cestou. Vývojáři si pro hráče připravili aktualizaci Rotten Autumn, která přidává mimo jiné nové menší úkoly, fotografický režim nebo alternativní soundtrack při boji s bossem.

- Některé zahraniční obchody obdržely od Microsoftu v předstihu Xbox Series S a Xbox Series X, aby mohly vše připravit a 10. 11. doručit prvním zákazníkům. Xbox Series S je nejmenší konzolí v historii Microsoftu.

- Hororová hardcore střílečka GTFO je už nějakou dobu v předběžném přístupu na Steamu, nyní obdržela dosud největší aktualizaci. Ta přináší nové funkce, včetně dlouho očekávané možnosti vytvářet zápasy, a unikátní systém obtížnosti. Hráči se mohou těšit také na nové prostředí, nové nepřátele, další zbraně a nástroje.

- Jak už je nějakou dobu známo, Spider-Man: Remastered pro PlayStation 5 obdrží nové kostýmy. James Stevenson z Insomniac Games ale potěší i majitele původní PS4 verze. Ti sice nedostanou remaster zdarma, ale obdrží aktualizaci s novými obleky pro Petera Parkera. Konkrétně jde o tři nové outfity, zatím byl ale odhalen pouze jeden, a to replika kostýmu pavoučího muže použita ve filmech ze série The Amazing Spider-Man.

- Nový Hearthstone je tady. Nebo aspoň to tak podle várky novinek vypadá. Blizzard si pro fanoušky připravil novou expanzi Madness at the Darkmoon Faire, která dorazí již 17. 11. Stále dosti populární karetní hra se po výletu do Scholomance Academy podívá do zábavního parku Darkmoon Faire, který dobře znají hráči World of Warcraftu. Návratu se letos dočkají i Old Gods. Těšit se můžete na 135 nových karet a novou mechaniku Corrupt. Dále je tady nový režim Duel a předělaný systém odměn v podobě Track a Tavern Passu, tedy takového Battle Passu pro Hearthstone, který bude zdarma, ale zároveň půjde koupit. Za vámi utracené peníze získáte daleko více kosmetických vylepšení. Další informace o oficiálních stránkách.