Přípravy studia CD Projekt RED na vydání next-gen aktualizace RPG Zaklínač 3: Divoký hon z roku 2015 se konečně rozjely na plné obrátky. Minulý týden tvůrci uspořádali přímý přenos, v němž nám nabídli první ukázky a informace, v posledních dnech došlo na vydání hrstky screenshotů, které najdete nejen v tomto článku. V návaznosti na tyto novinky se i sami hráči a fanoušci pustili do vytváření zajímavých srovnání nově zveřejněných záběrů s originální verzí hry.

To ale není všechno, vývojáři totiž v rámci příprav na vydání updatu, na něž dojde už 14. prosince/decembra, aktualizovali také oficiální web Zaklínače 3. Na něm tak nyní najdete různé materiály určené zejména těm, kteří se hodlají se Zaklínačem 3 setkat poprvé a kteří nehráli předešlé díly trilogie, tedy hry Zaklínač z roku 2007 a Zaklínač 2: Vrahové králů (2011).

V sekci příběhu tak najdete základní informace o několika postavách, které jsou klíčové pro děj hry. Konkrétně jde o Geralta z Rivie, Ciri, Yennefer, Emhyra var Emreis, Eredina, Triss Ranuncul a Vesemira. Ještě zajímavější je ale časová osa, která zmiňuje ty nejdůležitější okamžiky a události, na něž v prvním a druhém herním Zaklínači došlo.

Dobrá zpráva je, že všechny tyto materiály jsou přeložené do češtiny. Bohužel ale v české verzi hned prvního bodu časové linie je z nějakého důvodu citelná chyba. Zatímco anglický originál správně uvádí, že při útoku sil frakce Salamandra na hradiště Kaer Morhen v úvodu originálního Zaklínače zemřel jen zaklínač Leo, v češtině se dočteme, že během bitvy přišlo o život hned několik mladých zaklínačů. Což je nesmysl.

Je velmi pravděpodobné, že tato chyba byla přítomná v původní verzi textů, které byly odeslány k překladu, přičemž ji později v CD Projektu RED na své straně opravili, ale na opravu jiných jazykových verzí už nedošlo. Podobný stav totiž v minulosti vedl třeba i k drobným odlišnostem v překladu Zaklínače 3. V každém případě je ale na chybu týkající se chudáka Lea třeba dát pozor, přičemž jiné nepřesnosti jsme ve zbytku časové osy ani v přehledu postav nenašli.

Lze také předpokládat, že všechny události popsané v časové ose budou k vidění v chystaném remaku, jenž ve spolupráci s CD Projektem RED připravuje studio Fool's Theory. Nejspíš by nedávalo moc velký smysl, aby tvůrci teď vydávali oficiální časovou osu, jen aby ji za několik let museli zase přepsat s ohledem na změny v remaku. Dost možná tu tak máme první náznak toho, že předělávka v Unreal Enginu 5 zachová alespoň ty nejdůležitější příběhové okamžiky, které jsme mohli zažít už v roce 2007. Mimochodem, už víme, že nabídne plnohodnotný otevřený svět.

Zdá se také, že CD Projekt RED pokračuje v oslavách 20. narozenin studia a nově začíná se zveřejňováním uměleckých kousků spojených s tvorbou polského studia, které jsou inspirované stylem klasických autorů. Teď tu tak máme obraz Geralta ve stylu Vincenta van Gogha.