Vybrané zahraniční magazíny měly možnost zahrát si první tři až čtyři hodiny z očekávané PlayStation exkluzivity Horizon Forbidden West. Americký server IGN dokonce přinesl preview ve formě dvanáctiminutového videa s novými gameplay záběry.

Redaktoři se shodují, že Horizon Forbidden West jde nad rámem původní hry z roku 2017 a vylepšuje všechny základy. Ve studiu Guerrilla Games se měli postarat o komplexnější boj, volnější průzkum a postapokalyptický svět, který se hemží zajímavějším životem (robotickým i lidským).

Novináři neměli možnost zavítat do rozbořené Kalifornie, na takzvaný Zapovězený západ. Místo toho jim Sony umožnila vyzkoušet novou Arena Challenge a zahrát si dvě delší hlavní mise na začátku příběhu. V těchto misích Aloy teprve plánuje cestu do nové oblasti ve známém horském pásmu z Horizon Zero Dawn. I přesto se ale mohli seznámit s některými novými herními mechanikami a stroji, včetně obrovského strojového kance, jenž ohrožuje obyvatele malé vesničky.

Svět Horizon Forbidden West je o něco větší než svět Horizon Zero Dawn. Slibováno je také více vedlejších misí a aktivit, které mohou prodloužit herní dobu na několik stovek hodin. Úkoly mimo hlavní příběh mají být pestřejší než v předchozím díle a nabídnou zápletky se silnou emocionální rezonancí.

Horizon Forbidden West vyjde 18. 2. 2022 s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4.