V oznamovacím traileru na Horizon: Forbidden West jsme mohli vidět ruiny San Francisca, konkrétně dvě rozpadlé ikonky města: Ferry Building a Golden Gate Bridge. Vývojáři ale mají v úmyslu zavést hráče do mnohem většího a detailního světa, který ukáže zpustošenou Ameriku. Lépe řečeno rozličné regiony, které si vzala příroda zpět.

Pokračování dobrodružství nebojácné Aloy je zasazeno mezi Utah a Tichý oceán, potvrdil oficiální PlayStation magazín. Hlavní hrdinka má cestovat po Nevadě a Kalifornii. Pravděpodobně se můžeme těšit také na část Nevady. Již zmíněný trailer se soustředí na části Yosemitské údolí, Palác výtvarného a užitého umění a Ferry Building, ale mohl také ukázat část Nevady.

Někteří fanoušci se také domnívají, že video láká na čínskou čtvrť. Aloy viděla v písku znaky a poté holografického draka. Je pravděpodobné, že tohle zažijeme v Las Vegas v Nevadě, kde si užijeme obrovskou poušť, zatímco v Kalifornii to bude zatopené (Aloy se bude moci potápět) a zalesněné prostředí. Už to naznačuje, že mapa bude mnohem větší než v Horizon Zero Dawn, když si vezme vzdálenost, která dělí jednotlivá místa, například Yosemitské údolí a San Francisco. Sám Mathijs de Jonge mluvil o tom, že jim PlayStation 5 nabízí mnohem více výkonu než PS4 a v Guerrilla Games chtějí této možnosti využít pro detailnější a živější svět.

Přečtěte si také: Horizon: Forbidden West představuje další typ stroje

Horizon: Forbidden West nemá stanovené datum vydání, jde o exkluzivitu pro PlayStation 5 a pravděpodobně vyjde v roce 2021. Nedávno byly odhaleny minimální a doporučené požadavky pro blížící se PC verzi Horizon Zero Dawn.