Vydání Horizon Forbidden West: Burning Shores pouze na PlayStation 5 umožňuje vývojářům ze studia Guerrilla Games přetrhat okovy a roztáhnout křídla. Rozšíření bude bohatší, detailnější a plynulejší než původní hra, která vyšla loni pro současnou i minulou generaci konzolí Sony.

U Horizon Forbidden West museli tvůrci myslet na omezení kvůli méně výkonné PS4 a mít plán, jak vše optimalizovat. V případě Burning Shores mohou jít kupředu a jsou nadšeni z toho, co se jim podařilo vytvořit v postapokalyptické verzi Los Angeles. Právě možnost vytvořit detailnější otevřený svět považuje šéf vývoje Mathijs de Jonge za jednu z výhod PS5.

„Ruiny městské krajiny LA a jeho okolí jsou velmi detailní a vyžadují ke správnému chodu velký výpočetní výkon i rychlou streamovací technologii; zvláště když hráč nad krajinou létá a vidí toho hodně najednou. Jedna z osad se nachází v těchto detailních ruinách a jejich okolí a my jsme tam dokázali vtěsnat spoustu aktivit,“ říká De Jonge pro PlayStation Blog. Dá se očekávat, že v rozbořeném Los Angeles nebudou chybět známé věci, včetně nápisu Hollywood, budovy Capitol Records a pláže Venice Beach.

Mnohé výhody, které hardware PS5 přináší, měly umožnit nespecifikovanou bojovou scénu, jež vyžaduje spoustu paměti a výpočetního výkonu. De Jonge tady nebyl konkrétní. Místo toho uvedl, že některé simulace mohou díky PS5 spustit vyšší rychlostí, aby dosáhli realističtějšího výsledků, a ještě lepší hratelnosti. Jeho hlavním cílem bylo zahrát si při 60 snímcích za sekundu a pohybovat se v detailním světě.

Režisér zmiňuje také SSD disk konzole, který umožňuje výrazně zkrátit časy načítání. Otravné čekání při načítání označuje za minulost. Mezitím vyzdvihuje Elden Ring, kde byl ohromen vším, co PS5 verze nabízí, a jeho vítězem za rok 2022 je z pohledu designu postav a celkového vizuálu PlayStation exkluzivita God of War Ragnarök.

Horizon Forbidden West: Burning Shores vyjde 19. 4. letošního roku na PlayStation 5. Těšit se můžete na to, že Aloy bude čelit novým hrozbám v zemi plné nebezpečí.

Na konci loňského roku Guerrilla Games potvrdili vývoj plnohodnotného třetího dílu pro jednoho hráče a současně multiplayerový projekt zasazený do tohoto známého světa. Dle uniklých materiál bude grafikou připomínat Fortnite.