Konec spekulacím a náznakům z pracovních nabídek. Nizozemské studio Guerrilla Games potvrdilo, že pracuje na multiplayerové hře odehrávající se v post-apokalyptickém světě her Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West. Navíc potvrdilo také vývoj plnohodnotného třetího dílu pro jednoho hráče.

Očekává se, že Horizon 3 bude pokračovat v příběhu rudovlasé bojovnice Aloy Je tady ještě třetí projekt v sérii, označován je jako externí projekt a pro něj se hledá šéf designu. Pravděpodobně to není remaster/remake Horizon Zero Dawn, o němž se dříve také spekulovalo.

Každopádně, pro multiplayerový projekt se hledá 17 lidí, včetně hlavního designéra a designéra bojových scén, který bude mít za úkol vytvořit rozmanité nepřátele, kteří budou efektivní, nároční a zapamatovatelní v kooperativním režimu.

Z dalších pracovních nabídek pro nový interní tým vyplývá, že online titul bude klást velký důraz na spolupráci. Tvůrci lákají hráče na společný průzkum majestátní divočiny Horizonu.

Dle jihokorejského finančního webu MTN měla Sony uzavřít dohodu s NCSoft. Jihokorejské studio, které vytvořilo Lineage a vydalo Guild Wars, má připravit masivně multiplayerový titul zasazený do světa série Horizon od Guerrilla Games.

Zpráva, jež byla zveřejněna na začátku listopadu tohoto roku, má pocházet od zdrojů obeznámených se záležitostmi v Sony a NCSoftu. Avšak vývoj ještě nezačal. NCSoft v současné době shání nové zaměstnance pro Project H, což má být právě Horizon. Dle všeho cílí na globální trh a je součástí snahy Sony prosadit své hry jako živé služby.

Zástupci Sony se několikrát nechali slyšet, že chtějí, aby live service projekty byly v kvalitě PlayStationu a nabídly hráčům velkolepé zážitky. V tomto stylu má být vytvářen i samostatný multiplayerový projekt ve světě The Last of Us od Naughty Dog.

V příštích letech hodlá Sony vydat alespoň 12 live service her.

Připomínáme, že nedávno pro Horizon Forbidden West bylo oznámeno velké příběhové rozšíření Burning Shores.