Vydání PlayStation exkluzivity Horizon Forbidden West se blíží. Dokládá to hodnocení od ratingové organizace ESRB, která kontroluje hry před uvedením na americký trh. Z popisku vyplývá, že titul nebude přehnaně brutální.

Horizon Forbidden West je určen pro náctileté z důvodu krve, vulgarit, alkoholu a násilí. Přesto ale nepůjde o nic zvráceného.

„Jedná se o akční adventuru, v níž se hráči vžijí do role hlavní hrdinky (Aloy), která cestuje a hledá zdroj záhadného signálu. Hráči z pohledu třetí osoby procházejí postapokalyptickým prostředím a krajinou, plní úkoly, komunikují s postavami a bojují s nepřátelskými kmeny a stroji. Hráči používají praky, luky, oštěpy a kopí k zabíjení nepřátel ve zběsilém boji. Krvavé mraky signalizují přesné zásahy do nepřátel; v určitých prostředích se pod těly objevují také krvavé skvrny. Hráči mohou také provádět skryté útoky (například údery kopím) a nenápadně tak likvidovat nepřátele. Filmová intermezza ukazují další akty násilí: postava probodnutá mečem nebo kopím, postava rozdrcená sochou,“ dočteme se v popisku ESRB.

Co se týče nevhodných slov, tak zmiňováno je sh*t.

Podívat se také můžete na to, jakou změnou prošla Aloy mezi Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West. Rusovlasá bojovnice dospěla a je připravena na náročnější výpravu.

Pokud se hry opravdu nemůžete dočkat a nevadí vám, že přijdete o překvapení, tak Game Informer má krátké gameplay záběry, které ukazují boj s hadím bossem. Jmenuje se Slitherfang. O něm studio Guerrilla Games informovalo již dříve, ale teprve nyní můžeme vidět, co tenhle hadí stroj (na obrázku níže) dokáže.

Horizon Forbidden West bude mít premiéru 18. 2. 2022 pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.