O Hogwarts Legacy je opravdu velký zájem. Akční RPG dobrodružství ve světě Harryho Pottera přitahuje masivní počty lidí na Twitchi a stává se v současnosti nejoblíbenější hrou na této streamovací platformě.

Mezi 6. až 7. únorem sledovalo streamy Hogwarts Legacy souběžně více než 1,3 milionu diváků. Celkově má hra více než 16 milionů hodin zhlédnutí a číslo nadále roste.

Bez debat jde o nejsledovanější singleplayerovou hru. Předchozí rekord (o 200 tisíc sledujících méně) stanovil Cyberpunk 2077 v prosinci 2020. Přitom oficiálně vychází na PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S až zítra. To jen o pár dnů dříve byli do hry vpuštěni majitelé dražší Deluxe edice, konkrétně 7. 2.

Podle údajů od Ginx.tv přilákaly více diváků pouze online tituly Valorant (1,72 milionu v dubnu 2020), League of Legends (1,78 milionu v listopadu 2019) a Fortnite (2,3 milionu v červnu 2020).

Je fér zmínit, že Warner Bros. uspořádal Twitch Drops, kdy diváci oficiálního premiérového vysílání měli šanci získat kód pro dřívější odemčení vybavení ve hře, když sledovali přenos alespoň 20 minut.

I přes vydání hry pouze v dražší Deluxe Edition se do Bradavic vypravilo až 489 tisíc hráčů na Steamu. Vypovídají o tom data serveru SteamDB a lze očekávat, že po zítřejší premiéře budou čísla ještě vyšší. Škoda, že neznáme data z Epic Games Store a z konzolí. Třeba se s nimi brzy pochlubí sám Warner Bros. Tomu každopádně dřívější přístup vyšel a hráči si koupili Deluxe Edition.

Připomeňme, že na PS4 a Xbox One vyjde Hogwarts Legacy až 4. 4. 2023. Port pro Nintendo Switch dorazí 25. 7. 2023.

Na závěr se můžete podívat na porovnání hry Hogwarts Legacy od Avalanche Software s filmem Harry Potter a Princ dvojí krve. Vidíme Hagridovu chýši, Nebelvírskou komnatu, Velkou síň, nádvoří, učebnu, knihovnu, charakteristický most nebo astronomickou věž.

Nutno podotknout, že hra se odehrává v 90. letech 19. století, dávno před érou Harryho Pottera a dalších postav z knih J. K. Rowlingové.