Ponořit se do magického světa, navštěvovat Bradavice a objevovat magické tvory. To byl sen mnoha fanoušků Harryho Pottera, který splnil Hogwarts Legacy. A ačkoli se jedná o úspěšný titul, o čemž se můžete přesvědčit i v naší recenzi, tak je tady ono spojení s J. K. Rowlingovou a jejími údajnými útoky proti LGBT+. To má za následek nehezká slova, kopání do titulu a v jednom extrémním případě i vznik hry o tom, jak moc váš nákup může všechno ovlivnit.

Hlavním důvodem, proč lidé ze začátku bojkotovali Hogwarts Legacy, je spojení s J. K. Rowlingovou. Autorka Harryho Pottera byla v posledních letech několikrát obviněna z transfobních komentářů, a to nevrhá nijak dobré světlo na celou franšízu. Mnoho lidí se i přesto domnívá, že podpora Hogwarts Legacy je přímým útokem na LGBT+ komunitu. Pokud máte problém si spojit dohromady proč a jak je to možné, tak se seznamte s Hogwarts Legacy Purchase Simulator.

Tento simulátor vytvořila 29letá transexuálka Liana a poměrně jednoduše v něm ukazuje, co všechno ovlivníte, pokud si původní hru koupíte. V tomto simulátoru jste si mohli zahrát za člověka, jenž je požádán Davidem Zaslavem, aby si pořídil hru. Jenže vám napíše Ashley, která vysvětluje, proč není dobré onen titul kupovat. Zda ji poslechnete, či ne záleží samozřejmě na vás. Zajímavé ovšem bylo pozorovat motýlí efekt, který se promítal na pozadí příběhu.

To, jestli jste učinili rozhodnutí ve prospěch hry, nebo vašeho přesvědčení ovlivňovalo přímo úspěšnost, podvědomí a prodeje. Díky tomu se vám zobrazovali různé články, kde bylo vidět, jak se mění situace kolem transsexuálů, jak se cítí a jak moc je ovlivněna například zdravotní péče pro tyto lidi. Zkrátka se autorka snažila ukázat, že i vaše rozhodnutí může vést k velkým věcem.

Zda s hrou souhlasíte nebo nesouhlasíte nechám na vás, faktem ale je, že autorka díky této hříčce získala obrovskou sledovanost. Jak špatnou, tak i dobrou. V důsledku toho hru už nenajdete veřejně dostupnou. A ani se není čemu divit, jelikož na YouTube hra schytala solidní výsměch a nedostávalo se jí očekávaného pochopení. Zároveň ale není zcela jasné, co přimělo autorku kompletně odstřihnout hru od světa.

Tak alespoň obrázek, jak to vypadalo: