Věřili byste tomu, že už 14 let se žádná hra mimo Call of Duty, Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption II nestala nejprodávanějším titulem roku ve Spojených státech amerických? Call of Duty je nejprodávanější herní sérií v USA každoročně od roku 2009, s výjimkou let, kdy vyšly nejnovější hry od Rockstar Games.

Teď může být Call of Duty sesazeno potřetí. Přemožitelem se může stát Hogwarts Legacy. Akční RPG zasazené do kouzelnického světa Harryho Pottera si drží první příčku i v listopadu, i když tenhle měsíc ovládlo Call of Duty: Modern Warfare 3. Akční střílečce od Activisionu stačilo několik týdnů, aby v celkových prodejích předstihla The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Spider-Man 2, Madden NFL 24 i Diablo 4. Až takovou sílu CoD má.

Na Hogwarts Legacy ale může být krátké. O všem rozhodne prosinec. Takhle vypadá amerických žebříček nejprodávanějších her od 1. 1. do 25. 11. 2023 v USA:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Call of Duty: Modern Warfare 3
  3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  4. Marvel’s Spider-Man 2
  5. Madden NFL 24
  6. Diablo 4
  7. Call of Duty: Modern Warfare 2
  8. Star Wars: Jedi: Survivor
  9. Mortal Kombat 1
  10. Starfield

Jen škoda, že údaje společnosti Circana (dříve NPD) nezahrnují digitální prodeje Nintenda. Možná je tak ve skutečnosti lídrem nová Zelda. Bohužel v seznamu není Alan Wake 2, protože Epic Games nesdílí data.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY V LISTOPADU 2023 V USA

  1. Call of Duty: Modern Warfare 3
  2. Marvel's Spider-Man 2
  3. Hogwarts Legacy
  4. Madden NFL 24
  5. Super Mario Bros. Wonder
  6. EA Sports FC 24
  7. Super Mario RPG
  8. Mortal Kombat 1
  9. NBA 2K24
  10. EA Sports UFC 5

Co se konzolí týče, tak za celý rok 2023 je v USA nejúspěšnější PlayStation 5. V listopadu se konzole od Sony držela na prvním místě z pohledu počtu prodaných kusů i dolarů. Na druhém místě skončila dvojice Xbox Series X/S a třetí NIntendo Switch. Naopak za celý rok je na druhém místě Switch a třetí je Xbox.