Společnost Warner Bros. Games zveřejnila první obrázky z Nintendo Switch verze Hogwarts Legacy. Ty potvrzují nižší rozlišení a výrazně horší grafiku. S ohledem na hardwarové možnosti konzole/handheldu se to dalo čekat. Hráči doufají, že poběží lépe než nedávno vydaný Mortal Kombat 1.

Hogwarts Legacy zavede hráče do rozsáhlého otevřeného světa známého z knih a filmů Harry Potter. Do škol čar a kouzel v Bradavicích se na Switchi budete moci vypravit 14. 11. letošního roku. Hra stojí 1 499 Kč (60 eur). Základní verze na Switchi zabere 6,8 GB. Deluxe Edition vyžaduje 31,3 GB.

Letos v únoru vyšlo Hogwarts Legacy na PC, PS5 a Xbox Series X/S. 5. 5. následovala verze pro PS4 a Xbox One. Do května se prodalo více než 15 milionů kopií. V recenzi jsme o hře napsali/řekli:

„Hogwarts Legacy nabízí vážný mysteriózní příběh, který by s klidem mohl tvořit základ pro další knihu ze světa Harryho Pottera, a nabízí také mnohdy vtipné situace, které nejsou pouze fanouškovským servisem. Zároveň nejde o čistokrevnou pohádku. Příběh se nebojí být morbidní a neskrývá, že kouzelnický svět je skutečně plný nebezpečí. Hra umí zrovna tak uchvátit jako zklamat, ale vyváženě. Jako celek funguje naštěstí dobře, nabízí spoustu zábavného obsahu, který nepůsobí jen jako výplň mezi hlavními misemi.“