Hogwarts Legacy je jednou z nejčastěji předobjednávaných her současnosti, vévodí žebříčkům prodejností na Steamu, Amazonu a dalších významných místech. Z tohoto pohledu má tedy nakročeno k tomu stát se jedním z nejúspěšnějších titulů roku 2023.

O akčním RPG dobrodružství ze světa Harryho Pottera se teď dozvídáme detaily týkající se možností a usnadnění. Hra bude mít čtyři nastavení obtížnosti, která ovlivní náročnost bojů i hádanek. Kdykoli bude možné obtížnost změnit. Nicméně, na lehkou obtížnost by neměl být problém hrou projít, včetně miniher, v nichž se učíte kouzla.

K dispozici budou čtyři samostatné sloty pro ukládání, takže u jednoho zařízení a jednoho účtu se může střídat více lidí a pokračovat ve svém dobrodružství. Navíc každá postava potom má pět slotů pro automatické ukládání a možnost vytvořit až 10 slotů pro manuální uložení.

Co naopak zamrzí, tak je absence přenosu uložených pozic z jedné platformy do druhé. Cross-save zkrátka v Hogwarts Legacy nebude. Místo toho jsou potvrzeny výukové programy, změna citlivosti a na PlayStationu 5 gyroskopické ovládání.

U usnadnění najdeme klasické možnosti: režimy pro barvoslepé, hraní s vysokým kontrastem, různá velikost textu, více režimů míření nebo převod textu na řeč.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.