V červnu se rozhodne o budoucnosti série Battlefield. Pro hráče nelákavá a špatně optimalizovaná multiplayerová střílečka Battlefield 2042 vstoupí do první sezóny. Ta má být ve znamení nového začátku nepovedené hry. Vývojáři se zaměřili na čtyři hlavní oblasti: mapy, zážitek, režimy, hratelnost a nový obsah.

Co se map týče, DICE během následujícího roku slibují nejen nové mapy, ale také přepracování těch stávajících, jako je Renewal a Kaleidoscope. Upravit je mají tak, aby v nich bylo více živo a hráči zažili napínavější a celkově lepší bitvy.

Například mapa Renewal během druhé sezóny projde velkou změnou. Má více vyhovovat pěchotě a bitvy se mají více odehrávat v centru lokality, nikoliv na okrajích mapy.

Battlefield 2042 zároveň opouští od zážitku ve stylu Espace From Tarkov, vývojáři přestali vytvářet nový obsah pro mód Hazard Zone a budou opravovat pouze závažné chyby, když se objeví. V hraní Hazard Zone budete moci pokračovat i po spuštění první sezóny.

Vraťme se ke změnám v první sezóně. Ta klade důraz na větší odměny za čas strávený hraním a jak už jsme dříve informovali, tak mód Breakthrough se na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S zmenší, už nebude podporovat 128 hráčů, ale pouze 64 hráčů.

Těšit se můžete také na nové specialisty, zbraně, gadgety, vozidla a battle pass s možností plnit výzvy a získat další odměny.

První sezóna odstartuje během června a postupně bude následovat další obsah. Vývojáři upozorňují, že tohle je teprve začátek velké změny a nového směru Battlefieldu 2042. Otázkou je, zda si hra dokáže získat hráče zpět.