V srpnu to bude už rok, co u příležitosti 20. výročí série Mafia byl potvrzen nový díl, který vyjde až za několik let. Přesto ve studiu Hangar 13 chodí po špičkách a v inzerátech hledající posily Mafii vůbec nezmiňují. Bylo tomu tak před necelým měsícem, kdy se hledal Tools Engineer. Schopný programátor byl potřeba pro práci na neohlášené multiplatformní hře, jež je aktuálně v předprodukci a využívá Unreal Engine 5. Tato pozice byla již obsazena. Čerstvý inzerát je o něco sdílnější.

Studio Hangar 13 do své pobočky v anglickém Brightonu, odkud se řídí ostatní týmy ve Spojených státech amerických a České republice, hledá vysoce špičkového výkonného producenta, který dostane na starost vývoj klíčové série. To je s největší pravděpodobností odkaz na Mafii. Osobně pochybuji, že by za klíčovou franšízu v Hangaru 13 považovali tenisovou značku Top Spin, jejíž nový díl je dle nepotvrzených zpráv také ve vývoji a má vyjít před novou Mafií.

Výkonný producent má hrát zásadní roli při úspěšném uvedení nového významného titulu na trh, včetně obsahu po vydání a plánování budoucí podoby franšízy.

„Zaměřujeme se na tvorbu nejkvalitnějších her s vyváženými a zdravými vývojovými plány; chceme pokračovat ve vyprávění příběhů a vtáhnout hráče do světů a zážitků, které je zaujmou od začátku až do konce, a být studiem, ve kterém členové našich týmů mohou něco změnit a rozvíjet se spolu s našimi hrami,“ dočteme se v inzerátu u popisu studia Hangar 13 .

Dle dřívějších informací je nová Mafia ve fázi předprodukce. To je stav, kdy se dotvářejí klíčové body příběhu, prostředí a postavy. Až poté začíná plnohodnotný vývoj. To odpovídá informacím od generálního ředitele české pobočky Hangaru 13. Ten loni uvedl, že nová Mafia vyjde až za několik let.

„I když je to až za několik let a nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy,“ dodal loni Roman Hladík.

Podle loňských spekulací má být nová Mafie v rané fázi vývoje, je stavěná na Unreal Enginu 5 a půjde o prequel zasazený na Sicílii. To by sedělo s předprodukcí.

Příběh se údajně zaměří na mladého Dona Salieriho, tedy na hlavu zločinecké rodiny Salieriů, pro kterou pracuje hlavní hrdina první Mafie a remaku Tommy Angelo. Hlavní hrdina má být jedním z věrných členů této mafiánské rodiny a pomoci jí převzít kontrolu nad městem.

Připravit se prý máme na to, že tahle Mafie bude spíše lineární hrou než plně otevřeným světem. To zapadá do konceptu prvních dvou dílů Mafie, zatímco nepovedená trojka byla spíše open-world.