V létě minulého roku byl u 20. výročí Mafie oficiálně potvrzen nový díl, o kterém se dlouhou dobu spekulovalo. Generální ředitel Roman Hladík z brněnské pobočky studia Hangar 13 napsal, že začali pracovat na zcela novém projektu Mafia.

„I když je to až za několik let a nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy,“ dodal Hladík.

Na jeho upozornění teď může navazovat pracovní inzerát na síti LinkedIn. Prostřednictvím něj se do britského Brightonu hledá Tools Engineer. Schopný programátor bude pracovat na neohlášené multiplatformní hře, jež je aktuálně v předprodukci. Využíván je Unreal Engine 5.

Předprodukce je fáze vývojového cyklu, kdy se dotvářejí klíčové body příběhu, prostředí a postavy. Až poté začíná plnohodnotný vývoj.

O Mafii se inzerát nezmiňuje. Mohlo by tedy klidně jít o jiný projekt. Konkrétně o návrat tenisového Top Spinu, o němž se loni také spekulovalo poté, co začala vlna propouštění kvůli zrušení jiného projektu.

Nejlepší hlášky z Mafia: Definitivní edice

MLADÝ DON SALIERI NA SICÍLII?

Podle loňských spekulací má být nová Mafie v rané fázi vývoje, je stavěná na Unreal Enginu 5 a půjde o prequel zasazený na Sicílii. To by sedělo s předprodukcí.

Příběh se údajně zaměří na mladého Dona Salieriho, tedy na hlavu zločinecké rodiny Salieriů, pro kterou pracuje hlavní hrdina první Mafie a remaku Tommy Angelo. Hlavní hrdina má být jedním z věrných členů této mafiánské rodiny a pomoci jí převzít kontrolu nad městem.

Připravit se prý máme na to, že tahle Mafie bude spíše lineární hrou než plně otevřeným světem. To zapadá do konceptu prvních dvou dílů Mafie, zatímco nepovedená trojka byla spíše open-world.