V rámci akce IGN Fan Fest jsme se dočkali nového vývojářského deníku, který přibližuje LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Vývojáři očekávané LEGO hry ze studia TT Games v novém videu nabízí letmý pohled do zákulisí vývoje, který probíhal v úzké spolupráci se společnostmi The LEGO Group a Lucasfilm. Díky tomu bude návrat do kostičkované předaleké galaxie plný autentických detailů a obsahu ze všech devíti Star Wars filmů, které tvoří ságu Skywalkerů.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga má kombinovat tradiční prvky, které známe z předešlých her ze série, s různými novinkami. Samozřejmostí je tak kupříkladu značná porce typického humoru, a tak můžeme být svědky třeba toho, že Han Solo při setkání s Darthem Vaderem v průběhu filmu Impérium vrací úder nevytáhne blaster, ale banán. A když si libovolná postava vezme na hlavu helmu imperiálního stormtroopera, každou repliku následně slyšíme řádně přes filtr samotné helmy.

Tvůrci pracovali zhruba se stovkou různých herních mechanik, přičemž měli během vývoje k ruce 12 tisíc materiálů, 20 tisíc unikátních modelů a 26 tisíc textur. To všechno vytváří dostatečně pokročilou a věrnou vizuální a technickou stránku, která má svými detaily potěšit fanoušky slavné stavebnice i ságy Star Wars. Někdy může být celé prostředí postavené z kostek, přičemž vývojáři upozorňují, že kdybyste si chtěli v reálu postavit například ty největší lodě, které při hraní uvidíte a navštívíte, potřebovali byste miliony kostiček.

Autoři z TT Games postavili z virtuálních kostek i některé živé tvory známé z filmů, které bychom v dostupných sadách stavebnice LEGO hledali marně. Navíc zlepšili kameru, používání Síly či bitvy ve vesmíru, a tak je klidně možné probojovat se na palubu obřího Hvězdného destruktoru a následně jej obsadit.

Jak už víme díky nedávno vydanému gameplay traileru, vrací se také cheaty, které umožní například nahradit hlasy postav tradičním mumláním, které je mnohem bližší pojetí starších LEGO Star Wars titulů. Díky jinému cheatu zase při střílení z blasteru uslyšíte zvuk, jako kdyby se někdo snažil napodobit zvuky střelby pusou. Celkově pak vývojáři lákají na ultimátní zážitek, díky němuž se můžete vydat kamkoliv a zahrát si za jakoukoliv postavu známou z filmů, která vás napadne. Takže jestli jste někdy snili o tom, že si chcete zahrát za členy kapely z nechvalně proslulé hudební pasáže z Jabbova paláce, kterou nabízí speciální edice filmu Návrat Jediho/Jediů, teď máte konečně možnost.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.