Zlaté vejce od Rockstaru se stále velmi dobře prodává. Dle poslední čtvrtletní zprávy o hospodářských výsledcích společnosti Take-Two se celoživotní prodeje Grand Theft Auto 5 zvýšily o dalších 5 milionů kopií. Celkem má tahle gangsterská akce na kontě 160 milionů prodaných kusů.

GTA: The Trilogy - Definitive Edition podle generálního ředitele Strausse Zelnicka výrazně překonalo očekávání. Není ale jasné, kolik se prodalo. Víme ovšem, že celkově má série Grand Theft Auto prodáno více než 370 milionů kusů, přičemž od listopadu byl zaznamenán nárůst o 15 milionů. Lze tak očekávat, že 10 milionů si připsaly remastery GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas.

Zelnick v rozhovoru pro GamesIndustry přiznal problémy, které provázely definitivní edici: „Máme určité problémy s kvalitou. Pokusili jsme se je řešit. Chystáme další opravy a máme velmi dobrý pocit z toho, jak si titul vedl po komerční stránce. Myslím, že jsme zpočátku byli všichni trochu zklamáni z kvality. Jsme velmi vděční za to, že se většinu těchto problémů podařilo vyřešit. Ještě nás ale čeká další práce.“

Generální ředitel Take-Two se těší na budoucnost, kdy vydají nové Grand Theft Auto, které minulý týden Rockstar oficiálně potvrdil. Mezitím by měly prodeje růst díky vydání GTA 5 a GTA Online na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Úspěch GTA 5 dokládá srovnání s jinými sériemi. Vždyť všechny díly Assassin's Creed prodaly 155 milionů kusů. Final Fantasy má 164 milionů a Resident Evil potom 123 milionů. Není divu, že se Grand Theft Auto 5 od svého uvedení na trh v roce 2013 drží mezi pěti nejprodávanějšími tituly každého kalendářního roku v USA a na více než 50 hlavních světových trzích.

Daří se také Red Dead Redemption 2. Westernový opus od Rockstaru překonal hranici 43 milionů prodaných kusů. Tím se celá značka dostala na více než 65 milionů kusů. Dříve se spekulovalo o remaku jedničky z roku 2010, tak uvidíme, zda se ho dočkáme.

PROBLÉMY S GTA TRILOGIÍ SE OPAKOVAT NEBUDOU

Na setkání s investory společnosti Take-Two pochopitelně přišla řeč na nové Grand Theft Auto. Nedočkali jsme se žádných podrobností. Místo toho generální ředitel prohlásil, že gangsterská akce přinese nejlepší možný zážitek. Řekl to v souvislosti s chybami a problémy, kterými čelí GTA The Trilogy The Definitive Edition.

„Zaměřujeme se na kvalitu, vždy chceme nabídnout co nejlepší zážitek,“ řekl Strauss Zelnick. Problémy u remasterů GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas dle něj byly neúmyslné.

„Občas se stane, že nám něco nevyjde, a myslím, že trilogie byla toho příkladem a titul byl vydán s určitými problémy. Mnoho z nich jsme již vyřešili a další opravy nás teprve čekají. I nadále se soustředíme na kvalitu a jsme přesvědčeni o tom, že všechny naše nadcházející novinky budou velmi kvalitní.“

Zelnick připomenul, že většina jejich titulů vychází v dobré kvalitě. Chce, aby tomu tak bylo i nadále.