Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Grand Theft Auto V vyjde ve druhé polovině roku 2021 na PlayStation 5 a Xbox Series X, potvrdil Rockstar s tím, že populární gangsterská akce bude rozšířena, vylepšena po vizuální stránce a zahrne GTA Online. GTA Online dokonce bude po dobu tří měsíců dostupné jako samostatné verze všem majitelům PS5. Hra získaná během této speciální akce zůstane fanouškům již navždy a s členstvím PlayStation Plus budou moci majitelé PS5 hrát GTA Online dle libosti

- Pro hraní multiplayeru bude na PlayStationu 5 nadále nutné předplatné PlayStation Plus.

- Trailer shrnuje nejnovější bezplatnou aktualizaci The Rift pro SnowRunner. Povedená off-road simulace byla rozšířena o mapu Rift v regionu Tajmyr, funkční zrcátka u konzolových verzí a došlo také na nové skiny pro vaše vozidla nebo možnost více uložených pozic. Současně studio Saber oslavuje milion hráčů, respektive milion prodaných kusů hry, což je na tento žánr velký úspěch.

- Prezentace Guerrilla Collective, která se uskuteční od 13. do 15. června, láká na indie novinky od 19 společností. Mezi nimi jsou Deep Silver (Iron Harvest, Maneater), tinyBuild (Hello Neighbor, Streets of Rogue), Afterburner Studios (Dreamscaper), HandyGames (Through The Darkest Of Times, Spitlings), Tate Multimedia (Urban Trial Tricky, Kao the Kangaroo) nebo Walkabout Games (Wanderlust: Travel Stories, Liberated).

- Do příštího čtvrtka máte čas si na Epic Games Store do knihovny přidat ARK: Survival Evolved a Samurai Shodown NeoGeo Collection. Hry vám zůstanou napořád.

- Senua’s Saga: Hellblade II poběží na Unreal Enginu 5, potvrdil Microsoft s tím, že studio Ninja Theory díky tomu bude moci využít sílu konzole Xbox Series X.

- Nejvýkonnější konzole všech dob, inovativní architektura, důraz na rychlost a výkon a úžasně věrná grafika. To jsou hesla, které Microsoft využívá při propagaci Xboxu Series X s hashtagem PowerYourDreams.

- Electronic Arts přidali na Steam další své hry: Battlefield 1, Battlefield 3, Battlefield 4, Battlefield 5, Battlefield Hardline, Mass Effect 3, Mass Effect: Andromeda, Star Wars Battlefront a Star Wars Battlefront 2. Kromě nich také různá DLC pro Mass Effect: Andromeda, Battlefield 4, Battlefield 3, Battlefield 5 Starter Pack a Mass Effect 3. Všechny tituly si můžete koupit se slevou až 75 %.

- Včera byl oznámen osmý díl Resident Evilu. Dnes jsme se od Capcomu dozvěděli, že tato hororová série se dostala na 100 milionů vyexpedovaných kusů. Jde o první hru japonské společnosti, které se to podařilo. Survival horor poprvé vyšel v roce 1996.

- Na PS5 a Xbox Series X míří také akční adventura Control od finského studia Remedy Games. To je ale vše, co zatím víme. Detaily se dozvíme později.

- Remake Destroy All Humans! se připomíná videem z městečka Rockwell, kde bude mimozemšťan Crypto-137 ve velkém řádit.

- Vývoj The Dark Pictures Anthology: Little Hope ovlivnil koronavirus Covid-19, studio Supermassive Games hlásí odklad. Připravovaný horor nevyjde během letošního léta, ale až během podzimu ve verzích pro PS4, Xbox One a PC.

- Snake Pass je zdarma. Sumo Digital nabízejí svou logickou plošinovku na Humble Bundle. Hra vyšla v roce 2017 a v recenzích získávala 69 až 74 procent.

- Majitelé Switche si budou moci již 19. června pořádně zajezdit prostřednictvím arkádových závodů Burnout Paradise Remastered, které na platformu od Nintenda vyjdou necelé dva roky po PC, PS4 a Xbox One verzích. Nový trailer vnadí na otevřený svět, adrenalinové momenty, bouračky a 60 snímků za sekundu.