Dobré ráno. Blíží se lepší BloodRayne. PS5 je dle šéfa Xboxu drahou investicí. Epic Games Store mění hru zdarma. Next-gen horor The Medium má problémy v Austrálii. Days Gone vylepšeno pro PS5.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Retro upírská adventura BloodRayne a její pokračování obdrží vylepšenou verzi. Vydavatelská společnost Ziggurat Interactive oznámila, že obě hry budou nazvány Terminal Cut s odkazem na původní vývojáře ze studia Terminal Reality a vyjdou 20. 11. letošního roku pro PC přes Steam a GOG. Každý, kdo vlastní původní hry na jedné z těchto platforem, obdrží aktualizaci Terminal Cut zdarma.

BloodRayne: Terminal Cut a BloodRayne 2: Terminal Cut zahrnou moderní 4K rozlišení, vylepšené renderování, vylepšenou kinematiku, podporu gamepadů i vylepšení na straně herního enginu. A samozřejmě optimalizaci pro Windows 10. Nečekejte ale moderní grafiku.

- God of War Ragnarok hrou roku 2021? Je o tom přesvědčen tester ze Santa Monica Studio, který na Twitter napsal, že vývojáři pracují na něčem, co svět nikdy předtím neviděl. Použil také spojení, že jde o něco jedinečného a zároveň nesmírně krásného. Zajímavé je, že tweet byl posléze smazán.

- Šéf Xboxu naznačil, že PlayStation 5 je drahou investicí. Phil Spencer v rozhovoru se španělským magazínem La Vanguardia prohlásil, že si od začátku v Microsoftu uvědomovali cenu her a že pro mnoho rodin jde o nejdůležitější faktor. Při té příležitosti připomenul cenu některých her, která bude až 70 dolarů. To je podle něj (i vzhledem k ceně konzole - 500 dolarů za Xbox Series X a PS5) velká investice. I z toho důvodu je rád za předplatné Game Pass.

Přečtěte si také: Ani po pěti letech není Epic Games Store ziskový

- Epic Games Store bude od čtvrtka rozdávat jinou hru. Původně měla být zdarma real-time strategie Wargame Red Dragon, ale vydání v digitálním obchodě bylo odloženo. Z toho důvodu si hráči budou moci přidat Dungeons 3 od Realmforge Studios z roku 2017.

- Na sociálních sítích se hráči ve velkém začali ptát, jaký kabel bude přibalen u PlayStation 5. Jak už z dřívějška víme, tak půjde o HDMI 2.1, který podporuje rozlišení 4K a 120 snímků za sekundu. To nyní Sony potvrdila.

- Project Cars 3 obdržel první ze čtyř plánovaných rozšiřujících balíčků společně s bezplatnou tratí. Všichni majitelé hry si mohou užívat náročný okruh Yas Marina v Abú Dhabí. Legends Pack obsahuje tři nové vozy: Toyota Supra mkIV Turbo z roku 1994, Mazda Rx-7 R2 z roku 1994 a Acura NSX z roku 1997. Každý z těchto japonských legend přináší vlastní kompletní řadu Race Conversation Kit.

- Next-gen horor The Medium problém. Novinka od polského studia Bloober Team, která má vyjít 10. 12. na Xbox Series X/S a PC, neprošla klasifikací v Austrálii. Přísné regulační orgány nepovolily vydání. Proč? To v současné době nevíme, ale pravděpodobně je to z důvodu obsahu.

- Letošní BlizzCon bude online a zdarma pro všechny, kteří budou chtít show Blizzardu sledovat, případně se aktivně účastnit. J. Allen Brack, prezident Blizzardu, láká, že BlizzConline 2021 prozkoumá další věci, které jdou nad rámec počítačů, konzolí a mobilů. S největší pravděpodobností nás čekají i nové informace o Diablu 4 a Overwatch 2. Možná datum vydání?

- 7. 11. je svátkem pro všechny fanoušky Mass Effectu. Takzvaný N7 Day má v tomto roce probíhat po celý týden a možná dojde na oznámení dlouhou spekulované trilogie nazvané Mass Effect Legendary Edition, která měla podle dřívějších informací vyjít letos, ale pak byla odložena na rok 2021. Mark Meer, dabér Sheparda, láká na sobotní stream, jenž začíná v osm večer našeho času. Jennifer Hale (dabérka ženské verze Sheparda) doplnila, že v tomto dni dojde na nějaké oznámení.

Přečtěte si také: Marvel's Spider-Man 2 vypráví ten nejlepší videoherní příběh o pavoučím hrdinovi

- James Stevenson, komunitní ředitel Insomniac Games, varoval před spoilery z Marvel's Spider-Man: Miles Morales, které se postupně objevují na internetu. Nové pavoučí dobrodružství se začalo prodávat v předstihu na Středním východě a na sociálních sítích je již nyní možné nalézt obrázek se všemi obleky. Stevenson očekává i příběhové spoilery.

- Studio Bend potvrdilo nedávné zvěsti o aktualizaci Days Gone pro PlayStation 5. Na nové generaci konzole hra poběží v dynamickém rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. O své uložené pozice z PS4 se nemusíte bát, na PS5 budou fungovat.

- Předplatitelé PlayStation Plus si mohou do knihovničky přidat Middle-earth: Shadow of War a Hollow Knight: Voidheart Edition. S vydáním PS5 dojde i na Bugsnax.

- Majitelé Nintenda Switch se mohou stát správcem parku s dinosaury, vybudovat ráj pro turisty a snažit se o naklonování nových druhů dinosaurů. To vše a mnohem více nabízí Jurassic World Evolution, hra již dříve vyšla na PC, PS4 a Xbox One.