Pokud sledujete herní novinky pravidelně, určitě pro vás nebude žádným překvapením informace, že se dočkáme vylepšené HD verze kultovní série Mass Effect. O tomto návratu se již hovoří nějakou dobu. EA totiž nejprve vyslalo do světa zprávu o chystaném velkém remasteru, který nám však ještě nebyl představen. To samozřejmě vzbudilo celou řadu spekulací a jedna z nejsilnějších byla ta o příběhu velitele Sheparda od BioWare. Na konci minulého roku navíc BioWare vzkázalo, že se Mass Effect vrátí. Tyto teorie nakonec podpořila i slova redaktora Jeffa Grubb z VentureBeat, který označil Mass Effect Trilogy za největší blockbuster EA v aktuálním fiskálním roce společnosti. A pokud tomu dosud někdo nevěřil, tak nejčerstvější únik přichází z britského Amazonu, kde již máte možnost předobjednat rozšiřující artbook pro Mass Effect Trilogy.

Přečtěte si také: Mass Effect Trilogy Remaster má být hlavním blockbusterem EA pro letošní rok

Kromě ceny, která je stanovená na 21,64 liber (téměř 640 korun ), je zde i datum vydání tohoto rozšíření s názvem The Art of the Mass Effect Trilogy: Expanded Edition. K dispozici má být od 23. 3. 2021. Zůstává tak otázka, jestli rozšířený artbook vyjde zároveň se hrou, nebo dříve či později.

Pokud by vás zajímalo, co za svých 640 korun dostanete, tak nový artbook obsahuje stovky dosud neviděných uměleckých děl, které vás ponoří do této sci-fi ságy. V artbooku najdete nové materiály z DLC pro všechny tři hry, včetně Lair of Shadow Broker z Mass Effectu 2 a Citadel z Mass Effectu 3. Prohlédnete si mimozemšťany, lodě a technologie, které definují tento ikonický sci-fi svět od BioWare. Pochopitelně nemohou chybět ani komentáře samotných tvůrců.