Když se God of War Ragnarök včera neobjevilo na Summer Game Festu, začali se fanoušci ještě více obávat a připomínat nedávnou zprávu španělského serveru Gamereactor o odkladu na rok 2023. To se naštěstí stát nemá.

Aby nedocházelo zbytečně k dalším dohadům, přispěchal známý Jason Schreier z agentury Bloomberg a napsal, že Sony plánuje God of War Ragnarök na listopad/november letošního roku pro PlayStation 5 a PlayStation 4. České zastoupení Sony už dříve potvrdilo lokalizaci formou titulků.

Schreier hovořil se třemi lidmi obeznámenými s vývojem hry. Od nich se dozvěděl, že dříve v letošním roce bylo pokračování severského dobrodružství Krata plánováno zřejmě na září, ale časový plán se mírně posunul kvůli problémům s vývojem v době pandemie.

Oficiálně se termín vydání máme dozvědět ještě tento měsíc. Schreier upozorňuje, že očekávaný titul byl několikrát odložen (interně i veřejně), a to nejen kvůli pandemii, ale také výzvám, které vývoj AAA her obnáší. Tak uvidíme, zda i tentokrát bude mít Schreier pravdu.

Připomeňme, že v listopadu, konkrétně 11. 11. 2022, původně mělo vyjít vesmírné dobrodružství Starfield od Bethesdy pro PC a Xbox Series X/S. Minulý měsíc bylo ale odloženo na první polovinu roku 2023.

První a současně poslední gameplay záběry z God of War Ragnarök, psalo se 9. 9. 2021: