Zatím vše hrálo do karet tomu, že završení severského dobrodružství Krata a jeho syna si zahrajeme v letošním roce. Záznamy v ratingových agenturách a dalších databázích podporovaly tvrzení insiderů, že God of War: Ragnarök vyjde dřív, naposledy se mluvilo o září. To korespondovalo se záznamem v databázi PlayStationu. Ten byl ale nedávno změněn na 31. 12. 2022.

Teď ale přichází studená sprcha. Španělský Gamereactor od několika evropských zdrojů zjistil, že God of War: Ragnarök pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjde až v roce 2023. Očekávaná akční adventura měla být odložena, i když to zatím Sony nepotvrdila a redakce neuvádí důvody.

Gamereactor připomíná nedávnou prezentaci State of Play zaměřenou na hry od partnerů a first-party tituly pro PS VR2. Tady to Sony oznámit nechtěla, ideální se ale zdá zítřejší Summer Game Fest, případně potom nějaká letní verze State of Play.

Co budou příznivci PlayStationu letos hrát? Nadějí má být hojně spekulovaný remake prvního The Last of Us, který údajně vyjde v září.

Pokud se odklad God of War: Ragnarök na rok 2023 potvrdí, tak to bude rána. Zejména, když vezmeme v potaz, že hra byla oznámena v září 2020. Gameplay záběry následovaly o rok později. Ale tohle se zkrátka ve videoherním světě děje. Sony v tomto případě nemá kam spěchat, vývojářům dopřává dostatek času na vylepšení zážitku. Do karet nahrává také nedávné odložení Starfieldu od Microsoftu/Bethesdy.