České titulky se u včera oznámeného remaku prvního dílu The Last of Us očekávali, vzhledem k tomu, že Sony pravidelně lokalizuje své hry do českého jazyka od roku 2018. Navíc v češtině je i originál na PS3 a remaster na PS4.

Proto je to spíše formalita, ale není nad to mít vše černé na bílém, jak se říká. Před okamžikem českou lokalizaci ve formě titulků u The Last of Us Part 1 potvrdila tuzemská pobočka PlayStationu. Těšit se mohou hráči na PS5 a PC.

Také jsme se dozvěděli, že kreativním ředitel The Last of Us Part 1 je Shaun Escayg, jenž stejnou roli zastával u Marvel's Avengers a Uncharted: The Lost Legacy. V Naughty Dog působil od roku 2011 do roku 2018. Poté se přesunul do Crystal Dynamics, aby se v dubnu 2021 zase vrátil.

The Last of Us Part 1 (i s Left Behind) vyjde 2. 9. letošního roku na PlayStation 5. Později hra dorazí ve verzi pro PC. Jako bonus ještě včerejší trailer s českými titulky:

„Znovu navštiv hru, která nastavila novou laťku příběhového vyprávění pro jednoho hráče, The Last of Us a prozkoumej zpustošený a zocelený svět, kde má každý čin pro Joela a Ellie brutální následky,“ láká česká Sony.