Je to pár dnů, co německé studio Daedalic Entertainment poprvé promluvilo o své chystané akční adventuře ze světa Pána prstenů, ve které bude hlavní hrdinou Glum. Dnes na tyto informace navazuje rozhovor z papírového magazínu Edge. V něm nejvyšší představitelé týmu promluvili a prozradili více informací o The Lord of the Rings: Gollum.

Akční adventura The Lord of the Rings: Gollum, která je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X s vydáním v roce 2021, je založena na základě románů od spisovatele J. R. R. Tolkiena. Ovšem s tím, že Daedalic Entertainment chtějí hráčům ukázat vlastní verzi, která se zalíbí všem, včetně těch, kteří viděli filmy, případně četli knížky.

„Nechceme odstranit lidi, kteří viděli pouze filmy. Ale zkrátka, náš Glum nevypadá jako Andy Serkis. Začali jsme s člověkem, který se změnil v Gluma a postupně jsme ho vyvinuli. Než ho prsten přetvořil, šlo o něco podobného lidské bytosti. Máme více možností pro vyprávění příběhu než filmy. Je pro nás důležité ukázat různé emoce. Potřebujeme někoho, koho byste mohli téměř milovat, a na druhé straně někoho, koho se opravdu můžete bát. A věřte mi, někdy se bát budete,“ rozpovídal se senior producent Kai Fiebig pro Edge.

Vývojáři chtějí těžit z rozdvojené osobnosti Gluma, který si budete povídat sám se sebou. Herní designér Martin Wilkes tvrdí, že tuto skutečnost využijí pro odlehčení a současně vám takto může Glum radit a navigovat vás prostředím.

Prý nebude snadné rozhodnout se, zda budete Glumem nebo Smeagolem. Přesto se ale budete muset rozhodnout. Hra je rozdělena do kapitol a v každé kapitole budou dva, tři nebo čtyři konflikty, u nichž se musíte rozhodnout, kým vlastně chcete, aby hlavní hrdina byl. Tím pádem můžeme počítat s několika možnými zakončeními.

Dostali jsme rovněž potvrzení, že se v The Lord of the Rings: Gollum objeví Nazgûlové, které nebudou tak cool. Alespoň si to myslí umělecký ředitel Mathias Fischer. Podle něho bylo výzvou vytvořit tyto sluhy Temného pána Saurona.

První detaily máme úspěšně za sebou. Na další si budeme muset ještě počkat, když hra vyjde až v roce 2021. Jak na vás zatím The Lord of the Rings: Gollum působí? Napište nám do komentářů.

*Obrázky jsou pouze ilustrační, nepocházejí ze hry.