Už to bude pomalu rok, co nám byla na rok 2021 slíbena akční adventura The Lord of the Rings: Gollum, která se zaměří na příběh Gluma a bude čerpat z díla uznávaného fantasy spisovatele J. R. R. Tolkiena. Dnes jsme se dozvěděli pár nových informací, které přinesl časopis Edge.

Německé studio Daedalic Entertainment, které má vývoj na starost, popisuje hru jako akční adventuru se zaměřením na stealth, obrovské levely a prostředí inspirované kresbami samotného Tolkiena. Cesta Gluma má započít ve věži Barad-dûr (Temná věž), kterou postavil Sauron, Temný pán Mordoru. V této pevnosti bude pravděpodobně Glum vězněn, ale poté se mu podaří utéct a my uvidíme více ze Středozemě a užijeme si rozličné úkoly i přátelské a nepřátelské tváře.

The Lord of the Rings: Gollum má nabídnout zajímavou mechaniku duální osobnosti. To pravděpodobně znamená rozličnou osobnost Gluma, přesně tak, jak ji známe z knížek a filmů. Více tvůrci prozradit nechtěli, ale z předešlých prohlášeních se dá něco zjistit. V nich je totiž psáno o životě Sméagola před i po jeho proměně v Gluma. Příběh Gluma si máme užít z pohledu, který jsme nikdy předtím neviděli a nikdy jsme o něm nečetli. Současně ale hodlají scénáristé zůstat věrní příběhu Tolkiena.

O hře se mluví jako o next-gen titulu. Sami Daedalic Entertainment slibují The Lord of the Rings: Gollum na PC a všechny relevantní konzolové platformy v té době. Tedy pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Otázkou zůstává současná generace - PS4 a Xbox One.

Z dřívějších informací víme, že The Lord of the Rings: Gollum běží na technologii Unreal Engine 4. Důležité ještě je jedna věc. S vývojem pomáhají lidé z Middle-earth Enterprises a vypadá to, že Gollum nebude jediným titulem, jenž vzejde z této vzájemné spolupráce.

Daedalic Entertainment v rozhovoru ještě stručně promluvili o potenciálu nové generace konzolí. Nadšeni jsou zejména z operační paměti nového Xboxu, ale pochopitelně nemohli zacházet do podrobností.

Co myslíte, zvládnou tento úkol lidé z Daedalic Entertainment? Za sebou mají příběhové tituly: série Edna & Harvey, The Whispered World, Ravensburger Puzzle, The Chronicles of Shakespeare, Deponia a The Dark Eye.