Francouzská společnost Microids se pochlubila podepsáním smlouvy s ViacomCBS Consumer Products. Na jejím základě vzniknou tři hry založené na příběhu světoznámého oranžového kocoura Garfielda. Vývojáři mohou vytvořit nová dobrodružství a zasadit je do různých žánrů. Po vzoru jiných titulů od Microids můžeme očekávat akční adventuru, plošinovku, závody nebo RPG.

„Garfield je známá a rodinná značka, která dokonale zapadá do našeho portfolia oblíbených franšíz pro všechny věkové kategorie. Po úspěšné spolupráci na hrách Garfield: Wild Ride a Garfield Kart Furious Racing jsme nesmírně poctěni, že můžeme spolupracovat se společností ViacomCBS Consumer Products na třech nových hrách,“ řekl Alain Milly, ředitel vydavatelství Microids.

Ze světa her pro všechny to není vše. Ke hrám s nativní verzí určenou pro novou generaci konzole se přidává My Friend Peppa Pig. U této příležitosti byl zveřejněn next-gen trailer.

Na PlayStationu 5 využívá Prasátko Peppa funkce ovladače DualSense. Chlubí se také rychlejším načítáním a dvěma režimy: režim kvality spustí hru v rozlišení 4K, zatímco výkonnostní režim v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu.

I na konzolích Xbox Series X a Xbox Series S byla zkrácena doba pro načtení hry. U Series X je k dispozici nativní 4K, zatímco na Series X a Series S ještě 1080p při 60 snímcích.