Dvouminutový filmeček nám dává lepší představu o tom, co můžeme od Sniper Elite 5 očekávat. Stejně tak potvrzuje, že hra vyjde v letošním roce pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Předplatitele Game Passu může těšit, že ve stejný den bude dostupná také v této službě.

Studio Rebellion v traileru neukazuje pouze malebnou Francii v roce 1944, ale také režim Invasion. V něm do vaší kampaně vstoupí jiný hráč v roli odstřelovače Osy a pokusí se vás ulovit. To je jeho jediný cíl. Mód připomíná PvP ze střílečky Deathloop.

Důležité je, že invaze jsou podporovány také v kooperaci, takže více hráčů může spolupracovat a pokusit se zlikvidovat odstřelovače Osy dříve, než se to stane jim. Odstřelovači Osy, kteří úspěšní zlikvidují své cíle, získají bonusy, včetně zbraní, předmětů a skinů. Stejné bonusy v případě úspěšného ubránění získají také spojenečtí odstřelovači.

Hráč Osy ovšem může využít AI vojáky, kteří mu pomohou najít spojeneckého snipera. Ukážou mu poslední známou polohu nepřítele na mapě. On jim poté může přikázat, aby byli ostražití. Spojenečtí odstřelovači se mezitím mohou napojit na invazní telefony na mapě a zjistit poslední polohu nepřátelského odstřelovače, případně odstřelovačů. Ale pozor, telefony mohou být nastražené a jejich příliš časté použití odhalí odstřelovači Osy jejich vlastní polohu.

V příběhové kampani se opět vžijeme do amerického ostrostřelce Karla Fairburna, který se přidá k francouzskému odboji, aby zmařil operaci Kraken, tajný nacistický projekt, jehož cílem je ukončit druhou světovou válku před zásahem amerických sil v Evropě. Vývojáři se rozhodli vytvořit prostředí inspirované skutečným světem a slibují, že scénáře nám nabídnou velkou volnost. Využít budeme moci zipline, lezení po stěnách apod.