19. 4. letošního roku pro počítačové a konzolové verze hry Farming Simulator 22 vyjde bezplatný dodatečný balíček Precision Farming. DLC se zaměřuje na moderní zemědělství.

Podobné rozšíření bylo předtím vydáno pro Farming Simulator 19 a u hráčů bylo velmi populární, zaznamenalo více než milion stažení. Není tak divu, že spolupráce studia Giants Software s evropským programem Food Innovation Initiative, který v roce 2020 založil John Deere a financuje ho EIT Food, pokračuje i u nejnovějšího dílu.

Do Precision Farming DLC pro Farming Simulator 22 jsou zapojeni další partneři z Evropské unie, včetně univerzit v Německu a Velké Británii. Rozšíření přinese prvky vylepšující hratelnost, jde například o senzory plodin, systémy pro testování životního prostředí a mnoho dalších funkcí.

Dozvíme se také nové metody setí, ochrany proti plevelům a dávkování hnojiv, zatímco systémy životního prostředí vám pomohou vyvážit výnosy plodin a rozvoj farmy pomocí inteligentních technologií. Budete si pomoci zakoupit půdní mapy, což vám ušetří čas, jenž byste jinak strávili sběrem vzorků a prováděním vlastních analýz.

Plus se dočkáte všeho, co obsahoval Precision Farming DLC ve Farming Simulatoru 19. Cílem celého projektu je poskytnout znalosti týkající se technologie udržitelného zemědělství.

„Spolupráce mezi všemi partnery byla fantastická a toto DLC zdaleka překročilo moje očekávání,“ komentuje Thomas Engel, vedoucí projektu v John Deere první rok projektu.

Kreativní ředitel GIANTS Software Thomas Frey dodává :„Máme radost, že tento projekt pokračuje a že máme příležitost zúčastnit se tohoto důležitého podniku, abychom zdůraznili výhody technologií udržitelného farmaření.“

Farming Simulator 22 se ukázal jako velký hit, za jeden týden se prodalo více než 1,5 milionu kopií. Zemědělský simulátor ve službě Steam od Valve dokonce překonal Battlefield 2042.