Už nějakou dobu víme, že při hraní chystaného survival hororu Alan Wake 2 od finského studia Remedy opět uslyšíme práci finské rockové skupiny Poets of the Fall, jejíž členové se zhostili rolí členů fiktivní kapely Old Gods of Asgard. Poeti to přitom táhnou s Remedy od vydání klasiky jménem Max Payne 2 z roku 2003 a hudba, pod níž je oficiálně podepsaná skupina Old Gods of Asgard, se už objevila ve hrách Alan Wake, Alan Wake's American Nightmare, Control a pochopitelně Alan Wake Remastered.

Pokud máte Poets of the Fall rádi a stále s láskou vzpomínáte na noc, kterou Alan Wake a Barry Wheeler strávili na farmě bratrů Andersonových, nebo na slavné Ashtray Maze, máte se na co těšit. Nejen, že při hraní Alana Wakea 2 uslyšíme zcela nové skladby od Old Gods of Asgard, ale navíc dojde na vydání opravdového alba.

Album s názvem Rebirth - Greatest Hits bude v prodeji v oficiálním e-shopu skupiny od 8. prosince/decembra 2023, přičemž si můžete vybrat mezi CD a vinylovovou deskou. Ať už zvolíte jakýkoliv formát, dostanete čtyři již existující skladby, tři songy, které nám představí Alan Wake 2, a jednu zcela novou písničku vytvořenou přímo pro potřeby alba.

A pokud by o tom někdo chtěl pochybovat, tak ano, zásluhou webu Backstage Rock Shop má fiktivní skupina Old Gods of Asgard svůj velmi opravdový a oficiální e-shop, který samozřejmě na pozadí spravuje Poets of the Fall. A který naštěstí bez problémů posílá objednané zboží i do ČR, což můžeme potvrdit na základě vlastní zkušenosti. V tomto eshopu si každopádně každý fanoušek tvorby studia Remedy může už nějakou dobu koupit trička, mikinu, podložku pod myš, nášivku nebo gumový náramek. A teď se přidává album, které je možné koupit i v balíku s tematickým tričkem. Tohle se asi může stát jenom ve Finsku.