Německé studio Piranha Bytes, které vytvořilo známé RPG ságy Gothic a Risen, se v roce 2017 pochlubilo sci-fi projektem Elex, který nebyl nehorší, ale zároveň nešlo o žádnou velkou pecku. Po necelých čtyřech letech přichází pokračování s cílem nabídnout hráčům zajímavější dobrodružství.

Elex 2 bylo v polovině minulého měsíce v rámci E3 2021 představeno adrenalinovým trailerem, jenž nás zval k návratu do post-apokalyptického sci-fi světa Magalan s rozsáhlejším prostředím a epickým příběhem odehrávajícím se mnoho let po prvním dílu.

Přečtěte si také: Avatar: Frontiers of Pandora nabídne nový otevřený svět Pandory i nové postavy

Po tiskové zprávě s obecnými detaily přicházejí na řadu zajímavé podrobnosti. Mimo jiné se dozvídáme, kolik hodin zabere dokončení příběhu a kolik NPC hrdina během své cesty potká.

Délka hry samozřejmě závisí na individuálním herní stylu. Podle Piranha Bytes by však objevení téměř všeho ve světě Elex 2 mělo zabrat asi 60 hodin - možná o pár hodin více nebo méně.

„Pokud patříte k těm, kteří rádi prozkoumávají rozsáhlé a rozmanité světy v akčních RPG hrách, zabere vám prý dohrání hry až 60 hodin,“ zmiňuje novinář serveru WCCFTech, který se zúčastnil uzavřené prezentace Elex 2.

Setkáme se celkem se 100 typy nepřátel. O rozmanitost by tedy neměla být nouze, což se týká i více než 300 NPC, které patří k pěti různým frakcím (v původní hře byly tři frakce) a jsou součástí příběhu. Dokonce ho budou posouvat kupředu. Pro NPC postavy bylo namluveno 350 tisíc slov a potěší to, že svět a vše kolem bude reagovat na naše činy, buď hned nebo později.

V plánu jsou také unikátní úkoly a návštěvy nebezpečných a zrádných dungeonů. Co se soubojového systému týče, ten bude dynamičtější, flexibilnější a přímočarejší. Budeme mít vliv například na to, jak vysoko zvedneme meč nebo palcát, což se promítne do síly útoku. Vývojáři slibují také nové animace, aby Elex 2 nepůsobil tolik „dřevěně“. Ve hře bude také více zbraní: od luků po raketomety, od seker po motorové pily.

Přečtěte si také: Bloodhunt nabízí zatím nejlepší zpracování Prahy – dojmy z hraní

„Několik let poté, co Jax porazil Hybrid, se z nebes snáší nová hrozba, která rozpoutává nebezpečnou sílu temného Elexu a ohrožuje veškerý život na planetě. Aby Jax ubránil mír na Magalanu a bezpečí své vlastní rodiny, musí se vydat na speciální misi. Během ní bude muset přesvědčit frakce, aby se spojily proti vetřelcům, ale také najít svého syna Dexe, který se cestou ztratil. Ponořte se do obrovského, ručně vyrobeného, naprosto jedinečného světa s více frakcemi a rozmanitým prostředím, zasazeného do postapokalyptického sci-fi světa,“ dočteme se v tiskové zprávě.

HRA VÁM UMOŽNÍ:

  • Objevovat planetu Magalan díky bezprecedentní svobodě pomocí spolehlivého jetpacku, takže budete moct cestovat po mapě, a dokonce i létat
  • Interagovat se zabydleným světem plným jedinečných nehráčských postav, které...
  • ... si budou pamatovat, co jste udělali, a budou reagovat podle toho
  • ... se přidají k vaší skupině nebo z ní odejdou podle toho, jak se budete chovat
  • ... mohou zemřít, což bude mít dopad na příběh
  • Zapojit se do plynulého kontaktního i střeleckého boje s nesmírně vylepšeným systémem ovládání
  • Prožít příběh, kde mají vaše činy následky a kde se ponoříte do světa morálního rozhodování

Elex 2 nemá stanovené datum vydání, podle studia vyjde brzy na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

GOTHIC MÁ NA STAROST NOVÉ STUDIO THQ NORDIC

Značku Gothic má na starost nové španělské studio Alkimia Interactive pod dohledem vydavatelské společnosti THQ Nordic. Nový tým plánuje plnohodnotný remake prvního Gothicu pro PC a konzole nové generace.

Loni THQ Nordic nabídlo hráčům hratelný prototyp remaku Gothicu. Ten si zahrálo více než 180 tisíc hráčů.