Tvůrci původních dílů Gothic a série Risen z německého studia Piranha Bytes oznamují pokračování svého akčního sci-fi RPG titulu Elex. První díl vyšel v roce 2017 a šlo o vcelku průměrné open-world dobrodružství s povedenou atmosférou a příběhem, leč méně zajímavými postavami a kupou technických problémů.

Hlavním hrdinou Elex 2 je opět Jax, s kterým se vrátíme do post-apokalyptického sci-fi světa Magalan. Vývojáři lákají na rozsáhlejší prostředí, které budeme pomocí jetpacku prozkoumávat, a epický příběh. Ten se odehrává mnoho let po prvním dílu.

Přečtěte si také: ELEX ukazuje nový svět, přesto budete mít pocit, že jste ho už někdy viděli

Po poražení Hybrida přichází z nebe nová hrozba, jež uvolňuje nebezpečné síly temného Elexu a ohrožuje veškerý život na planetě. Aby Jax ubránil mír na Magalanu a bezpečí vlastní rodiny, musí se vydat na misi a přesvědčit frakce, aby se spojily proti vetřelcům. K tomu bude hledat svého syna Dexe.

Těšit se máme na interakci s živým světem plným NPC postav. Ty si mají pamatovat naše činy a podle toho se zachovají: mohou se k vám přidat, případně skupinu opustit. V boji mohou zemřít, což bude mít vliv na příběh plný morálních rozhodnutí.

Elex 2 se má pochlubit výrazně vylepšeným systémem ovládáním pro plynulejší a dynamičtější akci.

Datum vydání oznámeno nebylo. Elex 2 je ve vývoji pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series S/X. Na Steamu měl být uveden rok 2021, ale v současné době je tam pouze tba (bude oznámeno).