Nástupce úspěšné FIFA 23 je tady. Společnost Electronic Arts zveřejnila první trailer pro EA Sports FC 24. Fotbalová hra bude první z nové éry, v níž má dojít ke zvýšení kvality a autentičnosti.

Vývojáři prostřednictvím videa zvou do nového klubu. Do něj se může přidat každý a podílet se na vytváření nových momentů, které se zapíšou do historie. Na skutečné záběry z hraní si ale budeme muset počkat. Video je vytvořeno ve Frostbite enginu, na kterém EA Sports FC 24 běží. Také je jasné, že hvězdou je Erling Haaland, norský útočník ve službách anglického Manchester City. Ten minulou sezónu zazářil. Na obálce Ultimate Edition jich ale bude přes 30. Obličeje fotbalistů a fotbalistech na obalu jsou poněkud divné.

Gameplay záběry a další informace budou následovat za tři dny, 13. 7. v 18:30 našeho času. Dle dataminera billbil-kun má EA Sports FC 24 vyjít 29. 9. 2023. Očekávají se verze pro současnou i starou generaci konzolí, stejně tak pro PC.

EA Sports FC 24 je za téměř 30 let první fotbalovou hrou od Electronic Arts, která neponese název FIFA. Má před sebou těžký úkol, jelikož FIFA 23 během prvního týdne oslovila více než 10,3 milionu hráčů. Tím vytvořila rekord pro sérii.

EA odmítla s Mezinárodní fotbalovou asociací podepsat novou smlouvu. Údajně FIFA za název FIFA chtěla miliardu dolarů na čtyři roky. Ušetřené peníze byly dle všeho investovány do marketingu. EA se mimo jiné stala hlavním sponzorem španělské nejvyšší ligy a přejmenovala ji na LaLiga EA Sports. Druhá divize se od nového ročníku jmenuje LaLiga HyperMotion. Ta tedy propaguje technologii vylepšující zápasy. Ve FIFA 22 mimo jiné umožnila nasnímat pohyb 22 profesionálních fotbalistů hrajících ve vysokém tempu. „Výsledný bezkonkurenční objem kvalitních údajů o pohybu skutečných hráčů je základem pro pohyb jednotlivců i týmů ve FIFA 22,“ tvrdili vývojáři.

Gianni Infantino, prezident organizace FIFA, prohlásil, že Mezinárodní fotbalová asociace spolupracuje s řadou studií a vydavatelů. V nadcházejících letech má na různé platformy vyjít více her, které budou od sebe odlišné. Dle něj budou nejlepší e-sporty hry pro každého chlapce a dívky hry FIFA 25, 26, 27 a tak dále. To by znamenalo vynechání letošního ročníku.