Co se stalo s Dying Light 2? Je otázka, kterou si od začátku letošního roku kladou fanoušci prvního dílu. V té době Techland odložil hru z jara na nespecifikovaný termín a odmlčel se.

Od tohoto okamžiku se k nám dostalo jen několik nových informací. Společně s nimi i množství spekulací o problémovém vývoji. Tomu nepomohlo rozvázání spolupráce s Chrisem Avellonem. Známý herní spisovatel a designér byl obviněn ze sexuálního obtěžování několika žen.

Naštěstí to vypadá, že se blíží lepší časy. Oficiální účet Dying Light na Redditu slíbil, že se v roce 2021 můžeme těšit na nové informace. Osobně očekávám, že se konečně rozběhne reklama a Dying Light 2 během nadcházejícího roku vyjde.

Jak víme z dřívějška, Dying Light 2 má nabídnout velké množství obsahu a survival zombie akce bude dlouhodobě podporována, stejně jako první díl, jenž i dnes dostává nový obsah.

Dying Light 2 se odehrává 15 let po událostech z jedničky. V nemilosrdném infikovaném světě existuje poslední velká lidská osada, uvržená do moderní doby temna. Během dne se po ulicích toulají banditi, frakce a hladovějící přeživší, kteří loví zbytky – anebo někoho, komu by je sebrali, podle potřeby i násilím. V noci ze svých temných úkrytů vylezou infikovaní, aby řádili a lovili živé.

Přečtěte si také: Dying Light vás zve na Vánoce v přítomnosti zombíků

Hrát budete za Aidena Caldwella, infikovaného přeživšího. Díky mimořádné hbitosti a brutálním bojovým schopnostem jste v tomto nebezpečném světě silný spojenec a cenná komodita. Můžete vykonat věci jako nikdo jiný a vstoupit na místa, kam se nikdo neodváží. Díky svým jedinečným dovednostem máte moc stát se hybatelem změn v této rozkládající se metropoli. Osud města je ve vašich rukou.

Musíte činit těžká rozhodnutí a drsné oběti, zatímco budete rozhodovat o osudu společnosti na pokraji zhroucení. Vaše volby budou mít obrovský dopad na celé městské čtvrti a odkryjí nová území a oblasti, které budete moct prozkoumat. Na své cestě od skromných počátků po člověka oplývajícího velkou mocí máte bezprecedentní svobodu pohybu po celém městě, který plynule přechází v brutální souboj z pohledu první osoby.

Dying Light 2 je ve vývoji pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Lze předpokládat i vylepšené verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ty Techland zatím nepotvrdil.