Známý herní spisovatel a designér Chris Avellone, kterého pravděpodobně můžete z poslední doby znát hlavně díky jeho spolupráci na Dying Light 2, čelí několika obvinění ze sexuálního obtěžování.

Všechno to začalo tweetem od @SJBsMama. K ní se poté přidalo i několik dalších jednotlivců, kteří potvrdili Chrisovo chování. Údajně měl obtěžovat několik žen bez ohledu na věk, opíjet je a celkově se chovat naprosto nemístně.

Kvůli jeho chování, na které poukázala například i Jacqui Collins z Riot Games skrze obrázek s neslušnými zprávami, s Chrisem ukončily spolupráci hned tři studia.

Prvním je Gato Studio pracující na RPG The Waylanders, pro které Chris psal několik questů. Jeho práce ve hře nejspíš zůstane, ale bude zkontrolovaná hlavní spisovatelkou hry.

Druhé studio, které s Chrisem skončilo, je Hardsuit Labs, potažmo Paradox Interactive. Chris Avellone se měl podle všeho krátce podílet na Vampire the Masquerade - Bloodlines 2, jeho práci ovšem ve hře neuvidíme.

Třetí studio, a zároveň v širším měřítku to největší, je polský Techland. Chris Avellone pracoval na Dying Light 2 jako jeden z hlavních spisovatelů, takže šlo o velkou pozici, o kterou nyní přišel.

Bereme sexuální obtěžování a neúctu velmi vážně a pro takové chování máme nulovou toleranci - to platí nejen pro naše zaměstnance, ale také externí konzultanty, mezi které patřil Chris. Proto jsme se, společně s Chrisem Avellonem, rozhodli naší spolupráci ukončit,” píše vedení Techlandu v oficiálním prohlášení na Twitteru.

Stále pracujeme na tom, abychom v Dying Light 2 přinesli zážitek, který jsme slíbili. Náš spisovatelský tým, který Chris podporoval, a celý vývojářský tým Dying Light 2 pracují bez problému a podle našich plánů, které jsme si na začátku roku dali.