Polská společnost Techland právě oznámila odklad své připravované hry Dying Light 2. Očekávané pokračování zombie akce s důrazem na parkour nevyjde během plánovaného jara letošního roku, ale později. Vývojáři v současné době neoznámili nový termín. Místo toho objasnili, že potřebují více času na vývoj, aby naplnili svou vizi.

„Byl to pro nás rušný rok. Pokračovali jsme v práci na našem dosud největším projektu. Víme, že hru dychtivě čekáte a my vám chceme dát přesně to, co jsme slíbili. Původně jsme usilovali o vydání na jaře 2020, ale bohužel potřebujeme více času na vývoj, abychom naplnili naši vizi. V nadcházejících měsících budeme sdílet více podrobností a více informací. Omlouváme se za tuto nevítanou zprávu. Naší prioritou je nabídnout vám zážitek, který splňuje naše vysoké standardy a očekávání vás, našich fanoušků,“ uvedl Techland v prohlášení.

„Děkujeme našim fanouškům z celého světa za jejich podporu, trpělivost a porozumění,“ dodali zástupci studia.

V současné době se tak můžeme pouze domnívat, kdy přesně Dying Light 2 vyjde. Vypadá to, že jde o odklad minimálně o několik měsíců. To by znamenalo vydání nejdříve během podzimu – v létě by takto velký titul nevyšel. Z dřívějška víme, že kromě PC, PlayStation 4 a Xbox One verzí se Dying Light 2 chystá i pro PlayStation 5 a Xbox Series X.

Za první dny letošního roku jde už o pátý odložený titul. Nejprve společnost Square Enix odložila Final Fantasy VII Remake z března/marce na 10. dubna/apríla 2020 pro PS4 (roční exkluzivita) a Marvel's Avengers z května/máje na 4. září/septembra pro PC, PS4 a Xbox One. Pak následoval odklad Cyberpunku 2077. Očekávané akční RPG od autorů Zaklínače nedorazí v dubnu/aprílu, ale až 17. září/septembra a minulý pátek se z konce února/februára stěhoval Marvel’s Iron Man VR na 15. května/máje pro PlayStation VR.

Popis Dying Light 2

Dying Light 2 se odehrává 15 let po událostech z jedničky. V nemilosrdném infikovaném světě existuje poslední velká lidská osada, uvržená do moderní doby temna. Během dne se po ulicích toulají banditi, frakce a hladovějící přeživší, kteří loví zbytky – anebo někoho, komu by je sebrali, podle potřeby i násilím. V noci ze svých temných úkrytů vylezou infikovaní, aby řádili a lovili živé.

Hrát budete za Aidena Caldwella, infikovaného přeživšího. Díky mimořádné hbitosti a brutálním bojovým schopnostem jste v tomto nebezpečném světě silný spojenec a cenná komodita. Můžete vykonat věci jako nikdo jiný a vstoupit na místa, kam se nikdo neodváží. Díky svým jedinečným dovednostem máte moc stát se hybatelem změn v této rozkládající se metropoli. Osud města je ve vašich rukou.

Musíte činit těžká rozhodnutí a drsné oběti, zatímco budete rozhodovat o osudu společnosti na pokraji zhroucení. Vaše volby budou mít obrovský dopad na celé městské čtvrti a odkryjí nová území a oblasti, které budete moct prozkoumat.Na své cestě od skromných počátků po člověka oplývajícího velkou mocí máte bezprecedentní svobodu pohybu po celém městě, který plynule přechází v brutální souboj z pohledu první osoby.

V zoufalém městě, kde je zdrojů a energie poskrovnu a důvěra ve vládnoucí osoby je v troskách, se lidstvo vrátilo do doby temna. Civilizace je pryč, ale relikvie stále zůstávají. Toto je násilný, divoký a krutý svět – a totéž platí i o jeho obyvatelích.

Infekce se vyvinula a nyní je citlivější na ultrafialové světlo. Společnost existuje v relativním bezpečí slunečního svitu, zatímco se infikovaní schovávají ve stínech budov. V noci se infikovaní volně toulají po ulicích, hledají kořist a představují příležitost prozkoumat za dne nepřístupné oblasti města.

Příběh si budete moci užít v kooperaci dvou až čtyř hráčů. Pořádejte vlastní hry nebo se přidávejte k ostatním a sledujte, jak jejich rozhodnutí dopadla jinak než ta vaše a jak se svět, který utvořili, liší od toho vašeho.

Těšíte se na Dying Light 2?

Přečtěte si další informace o Dying Light 2: