*Článek byl aktualizován o trailer. Najdete ho nahoře.

Pobíhat v noci po světě Dying Light 2: Stay Human je zejména pro nové hráče obtížné, ale veteráni mají tuhle výzvu už v malíčku. Polské studio Techland si tak pro ně připravilo novou obtížnost.

Režim Nightmare zajistí nejnáročnější zážitek ve světě Dying Light 2, vychází z podobné obtížnosti v prvním Dying Light a vyžaduje po hráčích naprosté soustředění a extrémní opatrnost. Co vás tedy čeká? Nightmare posílí nepřátele, oslabí podpůrné předměty a zpomalí regeneraci výdrže. Do toho všeho odstraní většinu prvků uživatelského rozhraní. Místo značek v HUDu se budete muset spolehnout na své oči a uši.

Používání některých pomůcek, jako jsou posilovače, má být taktičtější a vyžadovat určitou míru rozvahy na straně hráče. To samé platí o výdrži. S ohledem na brutálnější nepřátele budou následky vyčerpání závažnější.

V neposlední řadě došlo k vylepšení pronásledování a útěku. Je teď děsivější a intenzivnější. Z Dying Light 1 si potom vývojáři vypůjčili blikající baterku. Tu si komunita hodně přála.

Pokud si říkáte, že v kooperaci bude Nightmare stejně lážo plážo, tak nebude. Zde je to naopak. Souboje jsou odstupňovány tak, aby byly velmi náročné. Při překonávání nejtěžších nepřátel vyžadují dobrou spolupráci a komunikaci. Odměnou za dokončení hry na tuhle šílenou obtížnost bude unikátní oblečení.

Nightmare dorazí do Dying Light 2 v nejnovější aktualizaci, už dnes 18. dubna/apríla. Na letošní rok je v plánu velký příběhový přídavek a další patche. Ty předešlé přidaly například střelné zbraně a brutálnější souboje.