Po dubnové aktualizaci jsou souboje v Dying Light 2: Stay Human brutálnější, fyzicky náročnější a nabízejí nové způsoby rozčtvrcení nepřátel. Někteří hráči dokonce tvrdí, že zombie akce je nyní mnohem lepší než před rokem, kdy vyšla. S vylepšováním v polském studiu Techlandu ale nekončí.

Vývojáři na začátek léta plánují další aktualizaci. Zaměří se na noční zážitek, z něhož si máte nadělat do kalhot. Tvrdí to hlavní designér Tymon Smektała v rozhovoru pro magazín The Gamer. Docílit toho chtějí novými herními systémy, vizuálními triky a zvukovými lekačkami.

„Horor se stal důležitou součástí DNA série Dying Light, takže bude součástí zážitku i v budoucnu,“ ujistil hlavní designér.

„Aktualizace, která je naplánovaná na začátek léta, se zaměří právě na tohle. Stupňujeme noční zážitek, aby byl ještě děsivější. Doufáme, že se nám podaří vytvořit napínavý zážitek, ze kterého si naši hráči nadělají do kalhot. Plánujeme vytáhnout všechny trumfy – herní mechaniky, vizuální triky, zvukové lekačky. Připravte se!“

Je dost možné, že děsivější zážitek navážet na vylepšený parkour. Ten by měl dorazit ve velké červnové aktualizaci. Do konce roku má pak vyjít plnohodnotné příběhové rozšíření. Očekává se od něj nový příběh v nové oblasti a další typy nepřátel společně s novými zbraněmi.

Připomeňme, že Techland slíbil podporovat Dying Light 2 nejméně po dobu pěti let, a to bezplatnými i placenými balíčky. Více o plánech tady.