Techland oslavuje první výročí Dying Light 2: Stay Human. Polské studio se pochlubilo, že dvoudílná série prodala 30 milionů kusů, a toto číslo každý měsíc roste.

„Tým i nadále prokazuje své neochvějné odhodlání vytvářet nezapomenutelné zážitky pro hráče po celém světě – nezastavíme se a budeme hru i nadále podporovat úžasným obsahem po mnoho dalších let,“ komentoval kreativní ředitel Adrian Ciszewski.

„Tato vynikající čísla hovoří sama za sebe a potvrzují úspěch série Dying Light. Podařilo se nám ho dosáhnout jen díky naší úžasné komunitě. Chtěl bych využít této příležitosti a znovu jim poděkovat za jejich velkou podporu. Máme ambiciózní plány nejen na rozvoj a další podporu hry, ale také na její rozšíření do dalších médií,“ řekl šéf vydavatelství Techlandu Oleg Klapovskij.

Jako odměnu pro hráče připravil Techland tematickou akci Bloody Anniversary (od 31. 1. do 9. 2.) a Dropkick víkend (9. 2. až 13. 2.). Hráči, kteří se zúčastní a splní cíle Bloody Anniversary, mohou získat Rais Bundle zdarma. Za splnění úkolů během Dropkick víkendu získají zase Brecken Bundle.

Nejnovější aktualizace s výše zmíněným obsahem na PC odstranila protipirátskou ochranu Denuvo.

To nejdůležitější je ale teprve před námi:

- Během února obdrží hra možnost hrát kooperaci napříč generacemi konzolí a podporu Steam Decku.

- V dubnu bude vylepšena fyzika boje a dojde na brutálnější boj. Součástí budou další úkoly a systém, jenž umožní změnit vzhled vybaveni, aniž by to ovlivnilo statistiky.

- V červnu bude vylepšen systém parkouru, pohyby mají být plynulejší. Očekávat máte nové atrakce pro noční cestování městem.

- Později dojde na druhé větší příběhové rozšíření. Odehrávat se bude v nové lokalitě a počítat máme s novými zbraněmi. DLC má být více příběhové povahy a obsahovat odkazy na první Dying Light.

Tohle vše jde ruku v ruce se slibem Techlandu, že bude Dying Light 2 podporovat po dobu alespoň pěti let. Hra je dostupná s českými titulky na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One. Letos má ještě následovat cloud verze pro Nintendo Switch.

Pokud Dying Light 2 ještě nemáte, tak je ideální čas: Na Steamu se do 13. 2. základní edice prodává za 30 eur, na PS Store je do 16. 2. za 924,50 Kč a na Xbox Store za 924,50 Kč do 8. 2. Ve slevě je i dražší edice.

Ještě první obrázky z druhého příběhového DLC: