A Plague Tale: Requiem před více jak deseti dny dorazilo na obrazovky nadšených hráčů, kteří pokračování populárního prvního dílu vzali útokem a o úspěchu svědčí i řada nadšených recenzí. S dokončením hry ale přichází jedna důležitá otázka: dočká se A Plague Tale třetího dílu? Jak se tak zdá, A Plague Tale: Requiem by měl dostát svému jménu a být finálním dílem série. Alespoň prozatím.

Informaci prozradil režisér hry Kevin Choteau oficiálnímu blogu PlayStationu v rámci rozsáhlého rozhovoru o druhé hře při odpovědi na otázku, zda považují Requiem za finální část příběhu dvou sourozenců, nebo jednu z dalších kapitol.

„Myslím, že je to prozatím konec.“ Naštěstí Choteau svou odpověď rozvedl a vypadá to, že i když s pokračováním vývojáři nepočítají, třetí díl úplně nezavrhují.

„Ale dveře nejsou nikdy zavřené a uvidíme, jak hráči hru přijmou. Chceme vidět jejich reakci, než se k něčemu rozhodneme. Oni řídí naši produkci, a pokud se jim nelíbí, co jsme udělali, musíme udělat něco jiného,“ pokračuje ve výpovědi režisér hry.

Zajímavostí je, že podobný přístup měli vývojáři po dokončení prvního dílu s názvem Innocence. Jak jsme se dozvěděli v rozhovoru s Kevinem Pinchem v našem rozhovoru z Gamescomu, ani druhý díl nebyl původně v plánu. Jedním z důvodů, proč Asobo Studio ani Requiem neplánovalo, byla skutečnost, že vývojáři nečekali tak vřelé přijetí prvního dílu. Jelikož si ale A Plague Tale: Requiem vysloužilo v recenzích známky v rozmezí 7 až 9 bodů, troufáme si říct, že flintu do žita Asobo s příběhem Amicie a Huga, nebo minimálně světem A Plague Tale, ještě nezahodí.

NOVÉ INFORMACE O NEW GAME+

Nové informace jsme se také dozvěděli v souvislosti s New Game+. Rozšířený herní režim do druhého dílu zavítá, což je výrazná změna od prvního dílu. New Game+ nese svou poněkud klasickou podobu, tudíž zůstanou vám všechny dosud sesbírané sběratelské předměty a zrovna tak vaše odemčená vylepšení a schopnosti. Ale na rozdíl od klasických her zdejší New Game+ je uzamčené na speciální ultimátní obtížnosti, která se současně odemkne s prvním dohráním hry.

A pokud vás zajímá, jaká odměna vás čeká při pokoření režimu New Game+, tak raději nemějte velká očekávání. Odměnou se vám totiž stane Count’s crossbow, jeden ze čtyř kosmetik pro Amiciinu kuši.

A Plague Tale: Requiem vyšlo 18. 10. 2022 na PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S s českými titulky a je dostupný také jako součást Xbox a PC Game Passu.