Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nedávné oznámení nových grafických karet od Nvidie potěšilo mnohé. A překvapilo. Nvidie se dušuje, že jsou karty řady 3000 výrazně výkonnější než ty z řady 2000. Na důkaz tohoto tvrzení vyšly nové gameplay zaběry z Doom Eternal, které ukazují, čeho je RTX 3080 v porovnání s RTX 2080 Ti schopná. Spoiler: je to průměrně 120 snímků za vteřinu ve 4K rozlišení.

- Co takhle obdobně nové záběry z hry Avengers? Ne, nemyslíme tu, co dnes vychází. Myslíme tu starou, zrušenou, o které jsme kdysi psali. Na internetu se objevilo přes deset minut z devět let starého buildu hry.

- Autoři No Man's Sky pracují na něčem novém. Nedávno vyšla jejich hříčka The Last Campfire a malá část týmu začíná tvořit novou velkou hru. Sean Murray doufá, že se nebude opakovat problematický start jako u No Man's Sky.

Přečtěte si také: Super Mario 64, Super Mario Sunshine a Super Mario Galaxy znovu ožívají na Nintendu Switch

- Spider-Man na PlayStationu 4 měl mít minimálně jeden další oblek, který nakonec využit nebyl - Spider-Cop. Během příběhu je na Spider-Copa spousta narážek, ale nikdy jsme ho neviděli. Až doteď. Dokonce měly s oblekem přijít i speciální schopnosti, mj. možnosti zavolat si na pomoc několik policistů.

- Warhorse Studios na svém YouTube kanále nahráli video, v němž Daniela Valtová Kosinová a Jan Valta hrají několik vybraných písniček z Kingdom Come: Deliverance.

- Z úplně opačného soudku zase CD Projekt RED vydal novou skladbu z chystaného Cyberpunk 2077.

- Spoluzakladatel Media Molecule (autoři Little Big Planet a Dreams), Alex Evans, si dává od vývoje her pauzu. Sestoupil z pozice „vývojáře Dreams“ a „fanouška Dreams“, aby zjistil, co dalšího může v životě zkusit. Evans stál za zrodem obou zmíněných značek a byl nedílnou součástí Media Molecule. O Dreams ale prý nemáme mít strach.

Přečtěte si také: Akcí nabušený trailer pro remake Mafie

- Zaměstnanci Digital Foundry měli možnost si prohlídnout útroby Cryteku, kde se aktuálně pracuje na remasterované verzi Crysis. V jejich videu z výpravy můžeme vidět první záběry z Xbox One verze hry, včetně ujištění, že zaměstnanci studia dávají hře pořádnou péči.

- Na internetu se objevily ukázky modelů Batmana a King Sharka ze zrušené hry právě s Temným rytířem. Jerad Marantz se podělil o své designy na Instagramu. Jde rozhodně o realistický a vcelku drsný pohled na tyto dvě postavy, což by mohlo naznačovat, že se zrušený projekt chtěl vydat poněkud drsnou cestou.