Do pirátského dobrodružství Sea of Thieves tento týden připlouvá pátá sezóna. Studio Rare si pro své hráče připravilo významné aktualizace a žádané funkce spolu s novým Plunder Passem, novým typem misí a zaměřením na prohloubení zážitku.

Pátá sezóna Sea of Thieves započne 2. 12. letošního roku. Aktualizace bude ale dostupná pro všechny hráče zdarma o den dříve. Nový Plunder Pass nabídne 100 odměn a jeho placená část dalších 14 kosmetických odměn, včetně nového a exkluzivního skinu Creeping Cold.

Pro mnoho hráčů je ale největší novinkou pravděpodobně možnost zakopávat poklady. Jde o možnost, kterou si hráči už dlouho přáli, aby ochránili své poklady a cennosti před jinými piráty. Když poklad zakopete budete automaticky vybaveni novou mapou pokladů, v níž uvidíte místo, kde máte příště hledat, abyste své zboží nalezli. Tuhle mapu ale můžete vystavit na nástěnku a vyzvat jiné dobrodruhy, aby se pokusili poklad najít. Když kořist vykopou a odevzdají, tak i vy dostanete odměnu.

Děla můžete nabít ohňostrojem a užít si pěkné efekty. Pokud si ale potřebujete posvítit na temný ostrov nebo dát spojencům signál, tak je lepší použít světlice.

Další příjemnou novinkou pro mnohé hráče jsou nové emoty a schopnosti. Patří mezi ně sezení a spaní, což se zdá být jako naprostá maličkost, ale přesně tohle si přáli. Ať už v sedě v krčmě, s nohama svěšenýma z lodi, nebo dokonce v doku, od páté sezóny budete moci tímto novým způsobem komunikovat se světem.

Z poražených PvE nepřátel, jako jsou Phantoms a Skellies, budou nově padat váčky s municí, abyste byli lépe zásobováni municí.

Tím nejzajímavějším je ale příchod Cannon Rowboat. Jde vlastně o obyčejný člun na veslování, který má na přídi kanón. S touto malou veslicí se můžete například proplížit kolem zadní části nepřátelské lodi a provést překvapivý útok z jiného úhlu. Jen pozor na zpětný ráz, jak ukazuje video.

Více vám toho o páté sezóně Sea of Thieves ukáže trailer úplně nahoře. Na tyhle a další novinky se můžete těšit na počítačích a konzolích Xbox One, Xbox Series X a Xbox Series S. Hra je také součástí předplatného Xbox Game Pass.