Už v roce 2019 se společnost Funcom pochlubila, že na následujících šest let má práva na vývoj her na základě značky Dune. V té době se pracovalo minimálně na titulu s otevřeným světem. Ten má zapadat do žánru MMO a přinést prvky survivalu podobně jako Conan Exiles, což je dosud nejúspěšnější hra Funcomu.

Když loni čínský Tencent koupil Funcom, objevily se zprávy, že díky tomu budou budoucí projekty norského vývojového a vydavatelského domu ambicióznější a větší. Ruku v ruce s touto informací jde odpověď Pierse Duplocka ze studia Warp Digital.

Duplock v rozhovoru s MCVUK odpovídal na otázku, jak pokračuje vývoj videoherní Duny. Dotyčný uvedl, že Duna je fantastický projekt, který je svým rozsahem trojnásobně větší, něž cokoli, na čem se předtím podíleli.

„Máme velkou tvůrčí svobodu a zároveň můžeme spolupracovat s těmi nejtalentovanějšími vývojáři po celém světě ve studiích Funcomu. Měli jsme to štěstí, že jsme na projektu pracovali od samého začátku, takže jsme měli postupem času spoustu podnětů,“ uvedl dále Duplock.

Vzhledem k tomu, že Warp spolupracoval s Rare na Sea of Thieves, můžeme předpokládat, že Duna od Funcomu bude mnohem větší.

Dohoda Funcomu s Legendary Pictures uvádí tři hry využívající značku Dune, které mají vyjít během šesti let.