První řada seriálu Fallout je neuvěřitelně úspěšná. V hráčích zažehla chuť po dalších dobrodružstvích a v těchto dnech exponenciálně roste zájem o jednotlivé hry. Ať už je to multiplayerovka Fallout 76, příběhový Fallout 4 z roku 2015 nebo jednodušší Fallout Shelter. Přesto se nezdá, že by v Bethesdě hodlali kvůli tomu urychlil vývoj dříve slibovaného pátého dílu.

Todd Howard v rozhovoru pro IGN potvrdil dřívější plán. V současné době se soustředí na The Elder Scrolls VI. To ale neznamená, že neplánují další věci. Nadále se pracuje na Falloutu 76 a v zákulisí se jistě v menší části chystá také vytoužený Fallout 5. Zatím si ale hráči budou muset vystačit s Falloutem 76 a next-gen aktualizací pro Fallout 4, která vyjde 25. dubna/apríla.

Howard nechtěl ani v jednom případě stanovit nějaký termín. Tomu se vyhýbá a připomíná také vývoj Starfieldu. U vesmírného RPG jsou v přípravě další aktualizace – ty Howard nazval jako opravdu zajímavé – a příběhové rozšíření. Jinými slovy, v Bethesda Game Studios se rozhodně nenudí.

Na sociální síti X se mírně rozpovídal Emil Pagliarulo. Jeden z vedoucích pracovníků Bethesdy napsal, že všechno záleží na lidech. „Jako v každém vývojářském týmu máme talentované lidi, kteří potřebují čas, aby mohli vytvořit skvělé věci. Nemůžeme tedy dělat všechno najednou,“ dodal.

Sever GamesIndustry.biz přinesl zajímavosti o popularitě her. V minulém týdnu se na evropském trhu zvýšily prodeje Falloutu 4 o více než 7 500 %. Počítají se digitální i fyzické prodeje, což hře zajistilo první místo před Helldivers 2, EA Sports FC 24 a Grand Theft Auto V.

Nárůst je připisován slevám a televiznímu seriálu, který měl premiéru 10. 4. na Amazon Prime Video. 69 % všech prodejů si za minulý týden připisuje PC verze, zbytek si rozdělily konzole. Tady ale nesmíme zapomínat, že Fallout 4 je dostupný pro předplatitele Xbox Game Passu a PlayStation Plus Extra.

Fallout 76 se dostal na osmé místo žebříčku s 85 procenty prodejů na PC. Devátý je Fallout: New Vegas a na desátém místě najdeme Fallout 3. Na dalších místech žebříčku je Fallout Classic Collection (43. místo), Fallout 2 (57. místo) a Fallout (70. místo).

Nejprodávanější hry za minulý týden v Evropě (digitální + fyzické verze):

  1. Fallout 4 (Bethesda)
  2. Helldivers 2 (Sony)
  3. EA Sports FC 24 (EA)
  4. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  5. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
  6. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  7. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  8. Fallout 76 (Bethesda)
  9. Fallout: New Vegas (Bethesda)
  10. Fallout 3 (Bethesda)